ALKÜ MİLLİ ŞAİR’İ ANDI

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) İşletme Fakültesi’nde “Bir Dava Adamı Mehmet Akif Ersoy” başlıklı anma programı gerçekleştirildi.

ALKÜ MİLLİ ŞAİR’İ ANDI
İstiklal Marşı’nın kabulü ve Milli Şair Mehmet Akif Ersoy’un anıldığı programa Emekli Albay Kenan Sayacı konuşmacı olarak katıldı.

ALKÜ Öğrenci Konseyi ve Öğrenci Topluluğu tarafından düzenlenen programda ilk olarak Sayacı’nın özgeçmişi öğrencilere aktarıldı. Ardından konferansa başlayan Kenan Sayacı sıra dışı bir sunumla karşılıklı soru cevap şeklinde konuşma gerçekleştirdi.

Katılımcı öğrencilere milli şair Mehmet Akif Ersoy’un eseri olan Safahat’ı okuyup okumadıkları yönünde soru yönelten Sayacı, onlara eserin mutlaka okunması yönünde tavsiyede bulundu.

Akif’in İstiklal Marşı’nı kime ithafen yazdığı yönünde katılımcılara bir soru yönelten Sayacı, aldığı çeşitli cevapların ardından konuya açıklık getirdi. Sayacı bu konuyu şu şekilde açıkladı; “Akif İstiklal Marşı’nı Türk Ordusu’na ithaf etmiştir. Çünkü marşı yazdıran, marşın yazılmasına etkili olan Türk Ordusudur. O yüzdendir ki İstiklal Marşı Türk Ordusu’na ithafen yazılmıştır.”

İstiklal Marşı’nın ilk mısrasında bulunan “Sancak” kelimesinin ne anlama geldiğine yönelik öğrencilerin cevaplarını da alan Kenan Sayan, sancağın bayrak ile karıştırıldığını belirterek;

“Sancak ordunun sembolüdür. Akif, o yüzden İstiklal Marşı’nda ‘Sancak’ kelimesini kullanmıştır. Bayrağa benzer ama bayrak değildir. Sancak sadece ve sadece Cumhurbaşkanına selam verir, onun haricinde herkes sancağa selam vermek zorundadır.” dedi.

Öğrenciler ile keyifli bir sohbet havasında gerçekleşen konferansta Sayan daha sonra Mehmet Akif Ersoy’un hayatından kesitler anlatarak, slayt eşliğinde sunum gerçekleştirdi. Ayrıca programda Beyaz Zambak Kreşi’nden öğrenciler İstiklal Marşı’nı ezbere okuyarak bir de gösteri sundular.

İstiklal Marşı’nın kabulünün 95’inci yılı ve Milli Şair Mehmet Akif Ersoy’un anıldığı program katılımcılar tarafından ilgiyle izlendi.

Güncelleme Tarihi: 16 Mart 2016, 09:28

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83