ALKÜ Spor Bilimleri Fakültesi'nde ilk mezuniyet

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) Spor Bilimleri Fakültesi ilk mezunlarına çevrim içi mezuniyet programı düzenledi.

ALKÜ Spor Bilimleri Fakültesi'nde ilk mezuniyet

2016 yılında kurulan ve kuruluşundan sonra ilk öğrencilerini 2017-2018 eğitim yılı itibariyle 40 öğrenci ile eğitimlere başlayan ALKÜ Spor Bilimleri Fakültesi ilk öğrencilerinin mezuniyetlerini çevrim içi olarak düzenledi. Duygu dolu anların yaşandığı mezuniyet töreniyle öğrenciler, Beden Eğitimi Öğretmenliği mesleğine adım atmanın mutluluğunu hocalarıyla yaşadı. Programa, Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hamdi Alper Güngörmüş, Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Işık Bayraktar, Beden Eğitimi ve Spor Bölüm Başkanı Doç. Dr. Sibel Nalbant ve fakültenin öğretim üyeleri, öğrencileri, idari personeli katıldı. Programın açılışında öğrencilere seslenen Dekan Güngörmüş, “Rektörümüz Prof. Dr. Ekrem Kalan aramızda olmayı çok istedi ama yoğun programları buna müsaade etmedi. 

banner111


Rektörümüz tüm öğrencilerimizi tebrik etti ve başarılar diledi” dedi. Konuşmasının devamında Güngörmüş, “Birlikte çok güzel zamanlar geçirdik. Buradan öğrendiklerinizle birçok öğrencinin hayatına dokunacak ve onları en iyi şekilde yetiştireceğinize eminim. Yeni hayatlarınızda hepinize başarılar dilerim” diyerek mezunları fakültenin yüksek lisans programlarına başvurmaya davet etti. 


Açılış konuşmalarının ardından programın söyleşi konuğu olan Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi ve Türkiye Olimpiyat Komitesi Fair-Play Konseyi üyesi Semra Demirer, Beden Eğitimi Öğretmenliği mesleğine ilk adımı atacak öğretmenlere, Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk’ün eğitime ve öğretmenlere verdiği önemden söz etti. Öğretmenliğin özveri ve hoşgörü gerektiren bir meslek olduğunu ifade eden Demirer, öğrencilerin yeteneklerinin keşfedilmesi ve yaşamlarına yön vermede Beden Eğitimi Öğretmenlerinin çok etkin rol üstlendiklerini belirtti.


Program, mezunların okul yılları konulu kısa filminin sunumu, Spor Bilimleri Fakültesi Beden Eğitimi ve Spor Bölümü mezunlarının ve başarı sıralamalarının takdimi, dereceye giren mezunların konuşmaları, fakülte ve bölüm birincisi Gülşah Akdağlı’nın tüm mezunları temsilen öğretmen yeminini etmesi ile sona erdi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83