ALTSO Akademi hız kesmiyor

ALTSO Akademi’nin 2017 Yılı 1. Dönem Kişisel Gelişim Seminerleri hız kesmeden devam ediyor. Bu kapsamda, 08 Nisan 2017 Cumartesi günü ALTSO Konferans Salonu’nda ‘Eşeğim Olur Musun’ semineri gerçekleştirildi. İlker Acar’ın konuşmacı olarak yer aldığı eğitime, çok sayıda kişi katıldı.

ALTSO Akademi hız kesmiyor
İş hayatında karşılaşılan sorunları ‘İş-Yönetim-İnsan’ kategorilerinde ele alan Eğitimci Acar, “İletişimde kelimeler, ses tonu ve beden dili önemlidir. Kelimelerin gücü %7 iken, sesin kullanış şekli ise %38’dir. Geriye kalan yüzde 55 ise beden dilinin etkisidir” dedi.

“ZİHİN YALAN SÖYLER”

Zihin hakkında bilgiler veren Acar, “Zihnimiz, aslında bu dünyada kolayca yaşayabilmemiz için bizi ‘iyi niyetlerle’ kandıran bir ‘hayatta kalma’ donanımıdır. Yani, etrafımızdaki dünyayı, kendimizi merkeze alarak, içinde en kolay yaşayabileceğimiz şekilde bizim için resmeder ve genellikle bu resmin bütün ve hakiki gerçeklikle hiçbir ilgisi yoktur. Zihnimizin bize oynadığı illüzyonların en büyüğü, bütün düşüncelerimizin ‘tutarlı’ olduğu yanılgısıdır. Bunu bize ‘oyun’ olsun diye yapmaz; bu tutarlılık ve iyimserlik hissi, yaşamamız için bize güç veren temel iç-kandırmacalarımızdan en önde gelenidir” dedi.

Ego hakkında da bilgiler aktaran Acar, “Şikayet etmek, egonun kendini güçlendirmek için en sık başvurduğu yollardan biridir. Her şikayet zihnin ürettiği ve sizin tamamen inandığınız bir hikayedir. Başka insanlara açgözlülükleri, yalancılıkları, sahtekarlıkları, yapıyor oldukları şeyler, geçmişte yaptıkları şeyler, söyledikleri şeyler, yapmadıkları şeyler, yapmaları ya da yapmamaları gereken şeyler için kırılırsınız. Ego buna bayılır” diye konuştu.
ALTSO Akademi’nin 2017 Yılı 1. Dönem Kişisel Gelişim Seminerleri 15 Nisan 2017 Cumartesi günü Çiğdem Duman’ın konuşmacı olarak katılacağı ‘Dijital Beden Dilimiz’ semineriyle devam edecek.

Güncelleme Tarihi: 08 Nisan 2017, 14:33

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83