Atütürk'süz eğitim olmaz

Vatan Partisi Alanya İlçe Teşkilatı Başkan Yardımcısı aynı zamanda emekli okul müdürü Mehmet Demiryürek Milli Eğitim Bakanlığı (MEB)'nın 2017-2018 Eğitim-Öğretim yılında müfredattan Atatürk'ü, laikliği ve bilimi kaldırmasına tepki gösterdi.

Atütürk'süz eğitim olmaz
Parti ilçe binasında bir basın açıklaması gerçekleştiren Demiryürek "Türkiye'de Atatürk'süz müfredat olmaz. Laik, demokratik, bilimsel, çağdaş eğitim olmadan olmaz. Özellikle laiklik sadece eğitimin değil, milli birliğimizin de harcıdır. Bu millet, Atatürk'ten, cumhuriyetten, laik eğitimden ne kötülük gördü ki? Bütün AKP yöneticilerini, Atatürk, cumhuriyet ve laiklik korkularından ve tortularından kurtulmaya, bu beyhude girişimlerden vazgeçmeye Türk Milletinin çağdaş ve uygar topluma ulaşma hedefini paylaşmaya davet ediyorum. AKP Hükümeti bir adım ileri, iki adım geri atıyor. FETÖ ve PKK'ya mücadeleye başlayarak olumlu adımlar atmaya başlıyor, ancak bir türlü cumhuriyet, Atatürk, laiklik korkusundan ve tortusundan kurtulamıyor. Halbuki AKP seçmeni de dahil bütün Türk Milletinin gönlünden Atatürk'ü, cumhuriyeti, laikliği söküp atabilecek bir babayiğit henüz anasının karnından doğmadı.”. dedi.

Vatan Partisi Alanya İlçe Teşkilatı Başkan Yardımcısı aynı zamanda emekli okul müdürü Mehmet Demiryürek'in basın açıklamasının ayrıntıları şöyle;

MEB 2017 - 2018 Eğıtim - Öğretim Yılı için hazırladığı müfredatta Atatürk'ü, laikliği, bilimi tırpanladı. Türkiye'ye çağ dışı gerici eğitim anlayışını dayatmaya çalışıyor. Peki bu girişimlerin geleceği var mı? Bu adımların başarı şansı yoktur.

ÖLÜYÜ DİRİLTEMEZSİNİZ

Bu yapılanlar beyhude çabalardır. Çünkü bu medrese eğitim sistemi 1920'lerde öldü. Türk Milleti Osmanlı Devleti'ni, padişah Vahdettin'i, Damat Ferit Hükümetini tarihin mezarlığına gömdü. Yerine Atatürk'ün Cumhuriyeti doğdu. Osmanlı'nın yeniçerisi öldü, yerine Mehmetçik doğdu. Medrese eğitim öldü, yerine laik, demokratik, bilimsel, çağdaş eğitim doğdu. Ölüyü diriltemezsiniz.

AKP Hükümeti bir adım ileri, iki adım geri atıyor. FETÖ ve PKK'ya mücadeleye başlayarak olumlu adımlar atmaya başlıyor, ancak bir türlü cumhuriyet, Atatürk, laiklik korkusundan ve tortusundan kurtulamıyor. Halbuki AKP seçmeni de dahil bütün Türk Milletinin gönlünden Atatürk'ü, cumhuriyeti, laikliği söküp atabilecek bir babayiğit henüz anasının karnından doğmadı.

Bu millet, Atatürk'ten, cumhuriyetten, laik eğitimden ne kötülük gördü ki? Aksine esaretten bağımsızlığa ulaştık. Ümmetten millet olduk. Cehaletten kurtulduk. Yoksulluktan ayağımıza çarık bulamazken bugünlere ulaştık. Hatta ne zaman ki Atatürk'ün yolundan saptık başımız belalara girdi.

AKP Don Kişotlar gibi yel değirmenleriyle savaşıyor. Bugün Türk anneleri, Türk babaları çocuklarını doktor, avukat, mühendis, öğretmen vb. yapmak için çırpınıyor. Hiç kimse çocuğunu medrese eğitimine, karanlık kurslara, çağ dışı eğitim kurumlarına göndermek istemez. Hemen hemen her çocuğumuzun gönlünde Anadolu Liseleri, Fen Liseleri, Üniversiteler gibi çağdaş eğitim kurumları yatıyor.

Bu gerici eğitimi dayatmaya çalışan AKP yöneticilerinin çocuklarını paralı okullarda okuttuklarını bilmiyor muyuz ? Yoksulların çocuklarına İmam - Hatipleri, Kur'an Kurslarını önereceksin, kendi çocuklarına gelince özel kolejler, Avrupalar, Amerikalar. Bu ne perhiz, bu ne lahana turşusu.

Türkiye'de Atatürk'süz müfredat olmaz. Laik, demokratik, bilimsel, çağdaş eğitim olmadan olmaz. Özellikle laiklik sadece eğitimin değil, milli birliğimizin de harcıdır. Bakın Ortadoğu ülkelerine. Müslüman müslümanı boğazlıyor. Ciğerini söküp yiyor. Suçu farklı mezhepten olması. Bu vahşetin nedeni laiklikten yoksunluktur. Bizlerin laik cumhuriyeti getiren Mustafa Kemal ve arkadaşlarına yatıp kalkıp dua etmemiz gerek miyor mu ? İç barışımız için, milli birliğimiz için kardeşliğimiz için, çağdaş ve uygarca bir yaşam için laikliğe sarılmamız gerek miyor mu?

Bütün AKP yöneticilerini, Atatürk, cumhuriyet ve laiklik korkularından ve tortularından kurtulmaya, beyhude girişimlerden vazgeçmeye Türk Milletinin çağdaş ve uygar topluma ulaşma hedefini paylaşmaya davet ediyorum.

Güncelleme Tarihi: 17 Eylül 2017, 11:09

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83