Bağışlar'dan 'Öğrenci yurdu yapın' çağrısı

Bağışlar'dan 'Öğrenci yurdu yapın' çağrısı

CHP Alanya Belediye Meclis Üyesi İnşaat Mühendisi Yılmaz Bağışlar, son günlerde Alanya’daki üniversite öğrencilerinin yurt sorunu ve kiraların yüksek olması hakkında bir açıklamada bulundu. 

Kendisine sosyal medyadan ulaşan bir üniversite öğrencisi mesajında “Alanya’da ev kiraları çok fazlar. 1+1 ev için dahi 3 bin TL kira istiyorlar. Ne ben ne de ailem bu paraları veremez. Babam emekli, aylık 2 bin 400 TL maaş alıyor. Bana aylık 1000 TL gönderse dahi ev kiralayamıyorum ki kalan 1400 TL ile ailem nasıl yaşayacak bilmiyorum. Bu konular ışığında öğrencilere yardımcı olabilir misiniz?” şeklinde yazdı. 

banner111


Bunun üzerine sosyal medya hesabından Mahmutlar’da iki alana ait arazi krokileri paylaşan CHP Alanya Belediye Meclis Üyesi İnşaat Mühendisi Yılmaz Bağışlar, alana yurt yapılması çağrısında bulundu. Bağışlar, “Ucuz kira bekleyen, ALKÜ Yurt proje alanı. Sayın ALKÜ Rektörü Prof. Dr. Ekrem Kalan, ülke ekonomisinin bu kadar düşük seviyede olduğu bir ortamda, mülk sahiplerinden kira indirimi beklemek yerine yurt yapın, yurt! Arazi burada, tahsis dilekçesi sizde, ben verdim bizzat, hayırdır ya hu! Bir buçuk yıl oldu, alanda vatandaş zeytin ve muz ağacı ekimine devam ediyor. Kaymakam bey arazinin temizlenmesi için kaç tane yazı yazdı. Jandarma tutanakları ortada.  Ne yapabilirim yani arıza mı çıkartalım?” dedi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83