BAÜB Alanya'da toplandı

Bölge üniversitelerinin güçlerini birleştirmek amacıyla kurulan Batı Akdeniz Üniversiteler Birliği Toplantısı (BAÜB), Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Toplantıda vakıf üniversitelerininde BAÜB üyesi olması için hazırlanan protokol imza altına alındı.

BAÜB Alanya'da toplandı

Alaadin Keykubat Üniversi Tesisleri’nde düzenlenen toplantıya BAÜB dönem başkanı Prof Dr Ekrem Kalan, Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adem Korkmaz, Antalya AKEV Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kamile Perçin Akgül, Antalya Bilim Üniversitesi Rektörü adına Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hamza Kandur, Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Diler, Süleyman Demirel Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlker Hüseyin Çarıkçı ve Alanya HEP Üniversitesi Rektörü adına Genel Sekreter Bahar Sivri toplantıya katıldı.  
BAÜB’ün hedefleri kapsamında fikir beyanında bulunulan toplantıda, işbirliği halinde gerçekleştirilebilecek projeler konuşuldu.
Antalya, Burdur ve Isparta’yı içeren bölgedeki devlet üniversitelerinin üye olduğu BAÜB’e Ekrem Kalan’ın dönem başkanlığında aralarından Alanya Hamdullah Eminpaşa Üniversitesi’nin de olduğu vakıf üniversiteleri de dahil edildi. Bu kapsamda hazırlanan protokol Alanya’da imzalandı.
Dönem başkanı Ekrem Kalan toplantı öncesinde yaptığı değerlendirmede şu ifadeleri kullandı. İlk yüz yüze toplantımızı gerçekleştireceğimiz etkinlikte biraraya geldik.  BAÜB’ün ürkiye’de muadilleri bulunmakta. Özellikle sektörel bazda bölgenin dinamiklerinin ihtiyaçlarını göz önünde bulundurarak projelerin hayata geçirilmesi ve ortak çalışmaların yapılması. ALKÜ gibi gelişmekte olan üniversitelerin, belirli bir tecrübeye sahip üniversitelerin desteği ile daha iyi yerlere gelmesinin önü açılması için Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi, Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi, Süleyman Demirel Üniversitesi işbirliğinde böyle bir projeyi hayata geçirmeye karar verdik. Akdeniz Üniversitesi ile yaptığımız görüşmede sürece dahil olmaya karar verdiler. Süreci biraz daha geliştirdik bölgenin akademik çalışmalarına katkı sağlayan 3 vakıf üniversitesini de davet ettik.  Kendileri katılım sağladılar sağolsunlar. BAÜB ile ilgili mutabakat metnin imzalanması ile süreci resmiyete kazandırmış olacağız” dedi. 
Basına kapalı gerçekleştirilen görüşmele
Basına kapalı gerçekleştirilen görüşmelerin ardından BAÜB’e dahil olan vakıf üniversiteleri ile protokol metni imzalandı.

banner111

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83