“Bu projeyle geleceğin teknoloji yıldızları yetişecek!

Teknoloji yıldızlarının yetişeceği, Deneyap Teknoloji Atölyeleri’nin, başvuruları 3 Şubat'ta son bulacak. Göreve yeni atanan ve bugün basın toplantısı düzenleyen Alanya Gençlik Müdürü Emre Kıldırgıcı projenin Alanya için büyük önem teşkil ettiğini söyledi.

“Bu projeyle geleceğin teknoloji yıldızları yetişecek!

Cumhurbaşkanlığı'nın 100 Günlük İcraat Programı çerçevesinde, Gençlik ve Spor Bakanlığı,  Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, TÜBİTAK ve Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı’nın ortak çalışması sonucu 81 İlde 100 Deneyap Teknoloji Atölyesi Projesi hayata geçiriliyor. Geleceğin teknoloji yıldızlarının yetişeceği, Deneyap Teknoloji Atölyeleri 12 ilin içinde yer alan Antalya'da, Alanya Gençlik Merkezi'nde açılacak. Proje hakkında bir basın açıklaması düzenleyen  Alanya Gençlik Merkezi Müdürü Emre Kıldırgıcı projenin detaylarını anlattı. 

“ÖĞRENCİLERE  BURS VERİLECEK”

Kurulacak Teknoloji Atölyelerinde, yenilikçi bir eğitim modeli ile 3 yıl boyunca uzman eğitimciler tarafından ücretsiz olarak; Tasarım-Üretim, Robotik-Kodlama, Elektronik Programlama, Yazılım Teknolojileri, Siber Güvenlik, Enerji Teknolojileri, Havacılık ve Uzay, Nanoteknoloji ve Yapay Zekâ gibi 10 farklı alanda teorik ve uygulamalı eğitimler verilmesi planlanlandığını belirten  Kıldırgıcı, "Ortaokul seviyeleri (4.-5. sınıflar) ve lise başlangıç çağı(8. - 9. ve lise hazırlık sınıfları) olmak üzere iki yaş grubunda olacak. Deneyap atölyelerinde eğitim alanlara üniversitede TÜBİTAK tarafından aylık burs verilecektir. Üniversiteden sonra ASELSAN gibi büyük firmalarda iş bulma garantisi de vardı. Ayrıca en çok başvuru yapan  3 okula da spor malzemeleri yardımı da yapılacaktır. İlgili yaş grubunda bulunan öğrencilerin Deneyap Teknoloji Atölyelerine katılabilmeleri için tek şart ise, yapılacak iki aşamalı seçme sınavında başarılı olmaları. Belirlenen 12 ilde, seçme sürecinin ilk aşaması olan yazılı sınav 17 Mart 2019 tarihinde gerçekleştirilecek.  Anadolu Üniversitesi tarafından, ilgili illerde yapılacak sınavın başvuru dönemi ise 14 Ocak-3 Şubat 2019 tarihleri olarak belirlendi. Sınav başvuruları ve eğitimi ücretsiz olacaktır" dedi.

banner111

“GELECEĞİN YILDIZ TEKNOLOJİ UZMANLARI YETİŞECEK”

Projenin Alanya için büyük bir önem teşkil ettiğini belirten Kıldırgıcı, "Bu proje çok önemli bir proje. Bu projenin Alanya'da olması şehrimiz için çok büyük teşkil ediyor. İlçe bazında Alanya merkezde gençlik merkezimizde bu projeyi gerçekleştireceğiz. Burada yetenekli olan gençlerimizin buraya başvurmaları çok önemli. Geleceğin teknoloji yıldızlarını bulmak adına bir proje.  Bu proje çocuklarımızın geleceğin Türkiye'sine hazırlanması, ülkemize ve vatanımıza hayırlı bir birey yetiştirmek amacı güdüyor. Tüm halkımızı bu öneli projeye davet ediyoruz" diye konuştu.

Deneyap Türkiye’nin bir parçası olmak isteyen gençler ve veliler, proje ile ilgili daha detaylı bilgi almak için deneyapturkiye.org internet adresini ziyaret edebilirler.

 Başvuru için https://sinavbasvuru.anadolu.edu.tr/

İrtibat Telefonu: 02425140353

Güncelleme Tarihi: 28 Ocak 2019, 18:23

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83