ÇALIŞANLARA ZORUNLU EĞİTİM TALEBİ

Alanya Kent Konseyi Turizm Çalışma Grubu üyeleri, yaz döneminde Alanya’da çalışacak personelin “kişisel gelişim” ve “insan ilişkileri” eğitimlerinin zorunlu olarak verilmesi konusunda girişimlerde bulunacak.

ÇALIŞANLARA ZORUNLU EĞİTİM TALEBİ

 Alanya Kent Konseyi Turizm Çalışma Grubu toplantısı ‘Gündem 21 Evi’nde yapıldı. Konsey Başkanı Nurhan Özcan’ın da katıldığı, Turizmci Mustafa Kahya’nın başkanlığında yapılan toplantıda, şehrin muhtelif yerlerinde bulunan altgeçitlerde güvenlik ve hijyenkonularında sezon başından itibaren kontrolün kaybedilmemesi gerektiği vurgulandı. Bahçeşehir Koleji’yle yapılan ortak ‘Altgeçitler’ konulu anket çalışmasında Alanyalıların, altgeçitleri tedirgin edici bulduklarını ve bu geçitlerin hijyen konusunda yetersiz kaldığını ifade ettiklerinin altı çizildi.

banner111

“YERLEŞİK YABANCILAR DİRENÇ GÖSTERİYOR”

Toplantıda, erken rezervasyon oranlarının kötü durumda olduğu, bunun yanında Alanya Turizm Tanıtma Vakfı (ALTAV) yetkililerinin, yurt dışı turizm fuarlarında Alanya’yı ve Türk insanını tanıyan yabancı ülke vatandaşlarının Türkiye aleyhine yapılan propagandanın karşısında durarak sadece destek olmak için erken rezervasyon yaptırdıklarını belirttikleri ifade edildi. Yurt dışında Türkiye hakkında olumsuz içerikli sansürsüz TV yayınlarının yapıldığını söyleyen konsey yetkilileri, “Türkiye için oluşturulan algı yönetimine yerleşik yabancılar ve devamlı misafirler direnç gösteriyor” dediler.

“ÇALIŞANLARA EĞİTİM VERİLMESİ ZORUNLULUĞU TALEBİ”

Toplantıda, turistik tesislerde çalışacak ve Alanya esnafının yanında işe alınacak, yabancı misafirlerle diyalog halinde olacak kişilerin vasıflı ve sertifikalı personel olması, vasıfsız veya sertifikasız, turizm mezuniyeti olmayan kişilerin eğitimlerinin mutlaka işverenler tarafından yaptırılması gerektiğinin uyarısı yapıldı. Alanya Ticaret ve Sanayi Odası’na (ALTSO), yapılan sertifikasyon çalışmalarından dolayı plaket verilmesine karar verildi. Yaz döneminde Alanya’da çalışacak personelin “kişisel gelişim” ve “insan ilişkileri”eğitimlerinin zorunlu olarak verilmesi konusunda ALTSO ile görüşme yapılacağı vurgulandı.

TOPLANTIYA KATILANLAR:

Toplantıya katılan diğer isimler şöyle: Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Alanya Bölgesel Yürütme Kurulu’ndan (BYK) Suat Çavuşoğlu,ALTSO’dan Ali Kamburoğlu, Alanya Turistik İşletmeciler Derneği’nden (ALTİD) Ali Kaptan, Alanya Sanayici ve İşadamları Derneği’nden (ALSİAD) Gönül Atış, Alanya Gazeteciler Cemiyeti’nden (AGC) Ahmet Tunç, Akdeniz Profesyonel Aşçılar Birliği’nden (AKPAB) Baki Budak, Hotel Kat Hizmetleri Eğitimi ve Dekorasyonu Derneği’nden Sema Yörütür ve TEMA’dan Engin Özdemir.


Güncelleme Tarihi: 18 Şubat 2016, 15:34

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83