Çocuğunuzun sınavda başarılı olması için...

Eğitimin önemli aşamalarından, başarıyı getiren yollardan biri iletişim konusu, Eğitim Durağı programında masaya yatırıldı.

Çocuğunuzun sınavda başarılı olması için...
İsabet Okullarında çekimi gerçekleşen Kanal A televizyonunda yayınlanan, Gaye Coşkun’un sunduğu programın konuğu Alanya Özel İsabet Okulları Rehberlik Servisi Bölüm Başkanı Mustafa Özkan’dı. "Eğitim doğumla başlayıp ölüme kadar süren bir değişimdir." diyerek söze başlayan Özkan, "İletişimde ne kadar güçlüyseniz, kendinizi ne kadar iyi ifade ediyorsanız, karşınızdakini ne kadar iyi anlayabiliyorsanız, hayatta ki en güçlü insan sizsiniz. Biz İsabet Okulları olarak yeni yetişen nesile bir şeyler kazandırmak istiyoruz ve bu noktada iletişimi ana unsur olarak değerlendirdik." dedi.

ÖĞRENCİ-ÖĞRETMEN-VELİ İLETİŞİMİ BİR BÜTÜNDÜR

Sadece öğretmen öğrenci iletişimi olarak değil, veliler ile de eğitim öğretim dönemi boyunca diyalog sürecinde olduklarını söyleyen Özkan şunları söyledi: "Eğitimde iletişimin 3 unsuru olan öğrenci, öğretmen ve ebeveyn diyaloğu ne kadar güçlü olursa çocuğun eğitimde kalabilirliği ve kedini ifade edip başarılı olması o kadar güçlü olacaktır. Ancak biz iletişim bazında bu üçlü arasındaki iletişimi güçlendirmediğimiz takdirde, zaman zaman bambaşka noktalara doğru gittiğini görebiliriz. Edindiğimiz tecrübelerde anne babaların çocuklarla iletişimi konusunda sorunlar zorluklar yaşandıklarını tespit ettik. Özellikle kuşak çatışması dediğimiz farklı yaş gruplarındaki insanların iletişim becerilerindeki zorlukları görebiliyoruz. Biz bu noktada anne babaların dinamik olması için ciddi çaba sarf ediyoruz. Çünkü; anne babayı ne kadar tanır bilirsek, doğal olarak çocuğu da bize ne kadar aktarabilirlerse, o kadar güçlü bir eğitimci kimliğimiz olacağını düşünüyoruz. Bu noktada Alanya’da farkındalık ortaya koymak istiyoruz. Bu çalışmalar doğrultusun birebir görüşmeler ve seminerlerle hedefimize ulaşıyoruz.”

GÜÇLÜ İLETİŞİMİN SINAV STRESİNİ YENER

Veli öğretmen öğrenci ilişkisinde atılan sağlam adımlarla sınav stresi ile de başa çıkılabileceğini belirten Özkan, "Her anne baba çocuğundan bir beklenti içerisindedir. Bu beklentiyi karşılama doğrultusunda da çocuğuna yatırım yapıyor. Biz çocukları birbiri ile yarıştırmak yerine onları akademik olarak sınav sistemine hazırlıyoruz. Her çocuk özeldir, mutlaka her insanın çok yetenekli olduğu bir alan vardır. Her bireyi aynı kalıba sokarsanız farklılık ortadan kalkar. Biz velilerimize şunu anlatıyoruz; çocuğun verebileceği ile ebeynin beklentisi orantısız ise çatışma ortaya çıkıyor. Bunun dengeli olmasını istediğimiz için bireyin ne kadar potansiyelini ortaya çıkamaya çalışarka bireyssel anlamda mutlu olmayı hedefliyoruz.” şeklinde konuştu.

Güncelleme Tarihi: 08 Mayıs 2017, 11:45

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83