Gazi ve şehit çocukları 15 Temmuz Müzesi'nde

Gazi ve şehit çocukları  15 Temmuz Müzesi'nde
Alanya İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü tarafından hazırlanan 'Kahramanların Emanetleri' projesi kapsamında üç gün süren gezi kapmsamında 12 gazi ve şehit çocuğu Hafıza 15 Temmuz Müzesi'nin açılışına katıldı.
Alanya'da yaşayan gazi ve şehit çocukları Alanya Emniyet Müdürlüğü ve Sosylal Hizmerler Müdürlüğü projesi ile geziye götürülen 12 çocuk geçmişin izlerini taşıyan İstanbul ve Osmanlı'nın temellerinin atıldığı Bilecik' İ ziyaret etti. Polis memurlarının refakat ettiği geziya katılanlar önce Bilecik'in Söğüt ilçesinde Osman Devleti'nin kurucusu Osman Bey'in babası Ertuğrul Gazi'nin türbesini ziyaret etti. “Kahramanların Emanetleri” projesi kapsamında düzenlenen kültür gezisinde Alanya ekibi, 15 Temmuz Kahramanlık Destanını hafızalarda canlı tutmak için hazırlanan "Hafıza 15 Temmuz Müzesi" açılışına katıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan açılışın ardından gezi heyeti Fatih Sultan Mehmet'in İstanbul'u fethedişini anlatan Panorama 1453 Tarih Müzesi, Ayasofya Müzesi, Topkapı Sarayı, Dolmabahçe Sarayı, Sultanahmet Camii ve Yerebatan Sarnıcı ziyaret ederek turuna devam ediyor.
Çocuklara ayrıca Miniatatürk Türkiye Parkını gezerek ülkemizin çeşitli illerinde ve gönül coğrafyamızda bulunan ecdat yadigârı tarihi zenginliklerimizin minyatürlerini görerek bu eserler hakkında bilgi sahibi olacaklar. Gezinin sonunda çocuklara boğaz turu yapılarak gezi tamamlanacak. 

Güncelleme Tarihi: 17 Temmuz 2019, 19:14

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83