Gençlerden yeni fikirler

TÜGVA genel merkezinin toplumsal sorunlara gençlerin bakış açısını ortaya çıkarmak amacıyla düzenlediği liseler arası Genç Türkiye Kongresi Antalya çalıştayı yapıldı.

Gençlerden yeni fikirler
Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) tarafından Türkiye genelinde 3’üncüsü düzenlenen Genç Türkiye Kongresi Antalya’da Mimar Sinan Kongre Merkezi’nde düzenlendi.

TÜGVA Antalya Lise Koordinatörlüğünün Antalya merkezde bulunan liseleri ziyaret ederek tanıtımını yaptığı projeye 13 lise başvuru yaparak bu liselerden toplam 150 öğrenci katıldı.

Öğrenciler çalıştay öncesi ‘Toplumsal Rollerimiz’, ‘Özgürlük mü Adalet mi ?’, ‘Gündelik Hayatta Doğruluk’, ‘Yeni Anayasa ve Başkanlık Sistemi’, ‘Popüler Kültür’, ‘Bilgi Kaynaklarımızın sorgulanması’, ‘Çevre ve Doğa Bilinci’ ile ‘Bağımlılık ve Bağımlılıkla Mücadele’ başlıklı 8 ayrı temadan seçim yaparak sunumlarını hazırladılar. Mimar Sinan Kongre Merkezi’nde 8 ayrı salonda, 8 ayrı konu başlığında fikirlerini çekinmeden dile getiren gençlere TÜGVA Antalya’nın belirlediği konularında uzman 8 moderatör eşlik etti.

Genç Türkiye Kongresi ile toplumun önemli meseleleri ve çözüm bekleyen sorunları hakkında görüşlerini almak, sözü gençlere vererek onların yaşıtlarıyla seviyeli tartışmalar yapmasını ve çözümler üretmesini amaçlayan Türkiye Gençlik Vakfı, bu sayede gençlerin farklı bakış açılarını tanımaları, birlikte düşünme, müzakere etme ve ortak bir fikre ulaşma yollarını öğrenerek samimi ve nitelikli gençler yetiştirmeyi hedeflemektedir.

Antalya’yı temsil edecekler

8 ayrı moderatör gözetiminde ve 8 ayrı salonda gerçekleştirilen oturumlarda belirlenmiş temalar üzerine fikirlerini ifade eden gençler,zaman zaman ciddi tartışmaların da yaşandığı çalıştayda moderatörler tarafından belirlenen 5’i kız 8 öğrenci Genç Türkiye Kongresi Türkiye Finali için İstanbul’a gitmeye hak kazandı. 21 Nisan 2017 Cuma günü İstanbul Grand Cevahir Hotel’de düzenlenecek olan finale Antalya adına katılacak olan öğrenciler, 8 tema için diğer illerden gelen arkadaşları ile Genç Türkiye Kongresi Türkiye Finali’ni gerçekleştirecek. Antalya çalıştayında başarılı olarak İstanbul finaline katılacak öğrenci isimleri ve okulları şöyle:

Çevre ve Doğa Bilinci: Mustafa Sarı - Mahmut Celalettin Ökten Anadolu İmam Hatip Lisesi 
Popüler Kültür: Sacide Merve Yeşil - Hacı Dudu Mehmet Gebizli Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi
Gündelik Hayatta Doğruluk: Arif Emre Koçoğlu - Mahmut Celalettin Ökten Anadolu İmam Hatip Lisesi Bağımlılık Ve Bağımlılık İle Mücadele: Arif Çelikkıran - Kepez Anadolu Lisesi 
Toplumsal Rollerimiz: İlayda Koyuncu - Döşemealtı Anadolu İmam Hatip Lisesi 
Özgürlük Mü,Adalet Mi?: Sümeyye Nur Batur- Hacı Dudu Mehmet Gebizli Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Yeni Anayasa Ve Başkanlık Sistemi: Arzu Kaya-Hacı Dudu Mehmet Gebizli Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi 
Bilgi Kaynaklarımızın Sorgulanması: Esma Nur Uysal-İsmet İnönü Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Güncelleme Tarihi: 07 Mart 2017, 13:54

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83