Hamit Özçelik ve ALKÜ'den 'Disleksi' için farkındalık projesi

Hamit Özçelik ve ALKÜ'den 'Disleksi' için farkındalık projesi

Dünya Disleksi Haftası kapsamında her yıl 8 Ekim’de,  düzenlenen Dünya Disleksi Günü, bu tür rahatsızlıklardan etkilenen herkes için farkındalık amaçlıyor. Bu sene Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi Eğitim Fakültesi ve Hamit Özçelik İlkokulu ile iş birliği içerisinde hazırlanan bu çalışmayla Hamit Özçelik İlkokulu’nda görev yapan öğretmenler ve Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi Eğitim Fakültesi öğrencileri , konu üzerine uzman Doç. Dr. Emine Balcı tarafından bilgilendirildi. Hamit Özçelik İlkokulu’nun ev sahipliği yaptığı  bu organizasyonda Disleksi nedir ?  Disleksi şüphesi olan öğrenciler nasıl anlaşılır ? ve Bu öğrencilere nasıl yaklaşılmalıdır ? üzerine sunum yapılmış ve öğrenciler hazırladıkları materyallerle atölye çalışması gerçekleştirmişlerdir.

Konunun uzmanı Doç. Dr. Emine Balcı, “Akıcı bir şekilde okumak ve yazmak gibi çoğumuzun kanıksadığı şeyler, disleksi olanlar için bir mücadele alanıdır. Disleksi, bir kişinin düzgün okuma ve yazma yeteneğini etkileyen yaygın bir öğrenme bozukluğudur. Disleksi Günü her yıl 8 Ekim’de kutlanır. Birçoğumuzun hafife aldığı akıcı okuma ve yazma gibi şeyler, disleksisi olanlar için mücadele edilen bir alandır. Her 10 yetişkinden birinin disleksi olduğunu biliyor muydunuz? Disleksili bireyler genellikle hızlı okuyamaz ve hata yapmadan yazamazlar ancak okuma, yazma, kelime bilgisi ve el-göz koordinasyonu gerektiren görevlerle mücadele edebilirler. Tüm bu sebeplerle öğretmenlerimizin ve öğretmen adaylarımızın bilgilendirilmesini ve Disleksi Farkındalığı oluşturmayı oldukça önemsiyoruz. Aynı zamanda kadına şiddet konusunda da farkındalık yaratmak isteyen öğrencilerimiz kendi istekleriyle bu çalışmaya siyah giyinip geldiler. Kadına şiddetin engellenmesi konusunda da duyarlı davranan öğrencilerimize teşekkür ediyoruz. “ dedi. 

Organizasyonda ev sahipliği yapan Hamit Özçelik İlkokulu adına konuşan Müdür Yardımcısı Belkıs Ergün, “Disleksi dünyada ve ülkemizde yaygın olarak görülen nöro gelişimsel bir bozukluktur. Disleksi olan çocukların çoğu, özel bir eğitim programı ile okulda başarılı olabilir. Duygusal destek disleksi ile başa çıkma sürecinde oldukça önemli bir rol oynamaktadır. Bu sebeple öğretmenlerimizin konu üzerine bilgilendirilmesine vesile olduğumuz için çok mutluyuz.

banner111


Bizlere bu fırsatı veren Alanya Kaymakamımız Sayın Dr. Fatih Ürkmezer’e , İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Yusuf Yılmaz’ a , Okul Müdürümüz Sayın Muharrem Uğurlu’ya  , Alanya Alaaddin Keykubat Universitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kenan Türkdoğan’ a Eğitim Fakultesi dekani Prof. Dr. Mustafa Uslu’ya Temel Eğitim Bölüm Başkanı Doç. Dr. Emine Balcı ‘ya ve bu organizasyonu sağlayan okul müdür yardımcısı Belkıs Ergün ‘e, çok teşekkür ederiz" dedi.

Güncelleme Tarihi: 11 Ekim 2024, 18:26

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83