HGFL gençleri yine zirvede

“Hiçbir başarı tesadüf değildir.” HGFL öğrencileri 2022 YKS sınavında gösterdikleri başarılı sonuçlarla bu sözün doğruluğunu ispatlamış oldular. 18 temmuz 2022 tarihinde açıklanan YKS sonuçlarına göre ilçemizin göz bebeği olan Hüseyin Girenes Fen Lisesi yine zirvede yer aldı. HGFL ailesinin zeki ve çalışkan gençleri YKS sonuçlarına göre eğitim platformunda hem Alanya’nın gururu olmuş hem de Alanya’nın başarı grafiğini yükseltmiştir. 

HGFL gençleri yine zirvede

Antalya Milli Eğitim Müdürlüğünce açıklanan tüm Antalya’yı kapsayan sonuçlara baktığımızda; 
Yabancı Dil Antalya 1.si Hüseyin Girenes Fen Lisesinden çıkmıştır.
Sayısal Alanya 1.si Hüseyin Girenes Fen Lisesinden çıkmıştır. 
Eşit Ağırlık Alanya 1.si Hüseyin Girenes Fen Lisesinden çıkmıştır.
TYT Alanya 1.si Hüseyin Girenes Fen Lisesinden çıkmıştır. 

TYT-SAYISAL-EŞİT AĞIRLIK VE Y-DİL kategorilerinde ilk bine 5 öğrencisini, ilk beş bine ise 18 öğrencisini yerleştirmiştir. İlk on bine 26 öğrencisini, ilk yirmi bine 35 öğrencisini yerleştiren HGFL ailesi, geri kalan öğrencilerinin % 95’ini ise ilk otuz bine sokmayı başarmıştır. 
Görüldüğü gibi Hüseyin Girenes Fen Lisesi bütün kategorilerde hem Alanya’da zirveyi kimseye bırakmamış hem de öğrencilerinin tamamını gözde yükseköğretim kurumlarına yerleştirebilecek yüzdelik dilime sokmayı başarmıştır. Başta da söylediğimiz gibi HGFL ailesi için BAŞARI ELBETTEKİ TESADÜF OLMAMIŞTIR. Okul idari kadrosunun aldığı doğru ve etkin kararlar, okul eğitim kadrosunun gösterdiği azim ve çaba, her hafta yapılan sistematik TYT-AYT denemeleri, ulusal ve uluslar arası gerçekleştirilen projeler, sürekli yatırım yaptığı bilimsel ve teknolojik alt yapı, elde edilen bu başarının temel taşlarından sadece bazılarıdır.  Alanya’mızın her daim gururu olan gençlerimizi tebrik ediyor, bu başarıda büyük emekleri olan yöneticilerine, öğretmenlerine ve tüm çalışanlarına sonsuz şükranlarımızı sunuyoruz.  Ve bu başarı grafiğinin bir sonraki sene daha da yükseleceğine canı gönülden inanıyoruz.  
Yaptığımız röportajda Okul Müdürü Şen Nur AYKUT şunları söyledi; 2021 Mayıs ayında başladığımız uzun ve zorlu hazırlık sürecini öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz ve ailelerimizle hep beraber götürdük ve sonunda da gelen iyi sonuçlarla hepimiz mutlu olduk. Tüm öğrencilerimizi tebrik ediyorum ve emeği geçen öğretmenlerimize ve ailelerimize teşekkür ediyorum. Bu başarılara biz alışkın bir okuluz. Her sene üzerine koyarak gidiyoruz. Takip sistemi ile öğrencilerimizin hedeflerine ulaşabilmesi için eksik konularını tespit edip, akademi gelişimlerine katkı sağlayacak yönlendirmeler yaptık. Rehberlik Servisimizle, öğrencilerin her alanda kendilerini güvende hissetmelerini sağlamak amacıyla birebir görüşmeler yaparak yakından takip ettik. Sene başından beri yapmış olduğumuz 66 deneme sınavı ile öğrencilerimizin sınava hazır olmasını sağladık. Sayısal bir okul olmamıza rağmen öğrencilerimiz bütün puan dallarında da dereceler yapmıştır. Sayısal, Eşit Ağırlık ve TYT de Alanya 1.si,  Y-Dil’de Antalya 1. olmuşlardır. 

banner111

Sayısal puan türünde Türkiye 852.  Alanya 1. olan Nil Nida Yaman’ı, 
EA puan türünde Türkiye 734. Alanya 1. olan Neyren Mina Abalıoğlu’nu, 
Y-Dil puan türünde Türkiye 58. Antalya 1. ve Alanya 1.si TYT Puan türünde Türkiye 119. Alanya 1. olan Muhammet Emir Yılmaz’ı, 
Y-Dil puan türünde Türkiye 356. Alanya 2. olan Hüseyin Emir Akdağ’ı, 
TYT puan türünde Türkiye 774. olan Damla Bolat’ı 
yapmış oldukları derecelerden dolayı ayrıca tebrik ediyorum.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83