İLK DERS ZİLİ RUS OKULUNDA ÇALDI

Alanya’da bulunan uluslararası Rus okulu Klassika-M eğitim öğretim sezonuna başladı.

İLK DERS ZİLİ RUS OKULUNDA ÇALDI

 Alanya’da yerleşik yaşayan Ruslara ve Rusça konuşan ülke vatandaşlarına hizmet veren, Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı Özel Klassika-M Okulu’nun ilk ders zili çaldı. Açılış töreninde İstiklal Marşı’nın ardından öğrenciler tarafından hazırlanan gösteriler sunuldu. Yeni yılda 100 kadar öğrencinin kayıt yaptırdığı okulun Kurucu Üyesi Şeyhmus Kadıoğlu, öğrencilerin yetişmesinde kutsal bir vazife ve sorumluluklarının olduğunu söyleyerek “Çocuklarımızın heyecanını hepimiz paylaşıyoruz. Aramıza yeni katılan öğretmen ve öğrencilerimize başarılı bir ders yılı diliyorum. Amacımız, Atatürk milliyetçiliğine bağlı, Türk Milleti’nin milli, manevi, ahlaki, tarihi ve kültürel değerini taşıyan, ülkesini, ailesini, milletini seven ve daima yüceltmeye çalışan, sorumluluklarını bilen ve bunları davranış biçimi haline getirmiş bireyler yetiştirmektir” dedi.

banner111
“ÖĞRENCİ SAYISI GİDEREK ARTIYOR”

Okul hakkında bilgiler veren Okul Müdürü Mehmet Sinan Kılavuz, okulun iki yıldır faaliyette olduğunu söyledi. Moskova’daki Klassika-M okulunun bir şubesi olarak Alanya’da faaliyet gösterdiklerini dile getiren Kılavuz, “Okulumuz Milli Eğitim Bakanlığı’mıza bağlı olarak faaliyetlerini sürdürmektedir. Öğrenci sayımız giderek artıyor. 100 civarında öğrenci okulumuza kayıt yaptırdı” dedi.

“ÖĞRENCİLERİN GELECEKTEKİ ROLLERİ ÖNEMLİ”

Okulun ülke turizmi ve Türkiye’nin dünya ülkeleri ilişkileri açısından büyük önem taşıdığına işaret eden Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD) ve Alanya Turizm Tanıtma Vakfı (ALTAV) Başkan Yardımcısı Mehmet Dahaoğlu, Uluslararası Klassika-M okulunun Alanya’da olmasının bölge açısından büyük bir şans olduğunu söyleyerek, “Rusya ile yaşanan kriz sonrasında Cumhurbaşkanımızın Sayın Putin ile görüşmesi ve akabinde karşılıklı imzaların atılması sonrasında okula olan talep daha da arttı. Sadece Rus değil, Türk anne babaların da bu okula ilgi göstermesi gerekir. Çünkü gelecekte Türkiye ve Rusya’nın daha büyük beraberliklere imza atacağına inanıyorum. Çok daha büyük ilişkiler kuracağız. Bu okuldan yetişecek olan öğrenciler de her iki kardeş ülkenin gelişmesinde önemli roller alacaklardır. Bu doğrultuda Rusça dilini mümkün olduğu kadar ilerletip öğrenmemiz önem arz ediyor” dedi. Ayrıca yeni eğitim öğretim sezonu için okulda yeni bir kütüphane de kuruldu. Kurulan bu kütüphaneye öğrenciler kitap bağışı yaptı.

Güncelleme Tarihi: 01 Eylül 2016, 16:22

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83