Kariyer günleri başlıyor

Kariyer günleri başlıyor

Gençlerin erken yaşta meslekleri tanımaları, erken yaşta bilgi sahibi olmaları ve ileride seçecekleri alan ile meslek gruplarını tanımaları için gerçekleşecek etkinlikte Alanya'dan bir çok tanıdık sima yer alacak. Alaaddin Keykubat Koleji Yönetim Kurulu Üyesi Hüsniye K. Baysal, "Bu sene dördüncüsünü gerçekleştireceğimiz kariyer günleri ile amacımız, öğrencilerimizin hayatlarında başarıyı elde edebilmeleri için yol gösterici misyonumuza uygun bir etkinlik olduğunu düşünmemizdi.

Öğrencilerimizin kendilerini sorgulamalarını istiyoruz. Örnek vermek gerekirse 'Neden okula geldikleri? Neden ailelerinin kendilerini ısrarla okula göndermek istediklerini? Bunca bilginin, ödevin veya notların ortak amacının ne olduğu?' gibi soruları sorarak erken yaşta bunların önemini anlamalarını istiyoruz. Tüm ailelerin ortak amacının, çocuklarının ileride iyi bir üniversite öğrencisi, iyi bir meslek sahibi olmaları ve daha rahat bir hayat mücadelesi vermeleri olduğunu anlatmaya çalışıyoruz.

banner111

Hedefsiz yaşayarak, hayatın sunduklarıyla yetinmemeyi, tam tersine hedefleri uğruna çaba göstererek iyi bir yerlere gelmelerini hedefliyoruz. Bu amaçla düzenlediğimiz kariyer günleri onlara iyi bir yol gösterici olacaktır. Alaaddin Keykubat Koleji IV. Kariyer Günleri etkinliğine kentimizin farklı iş kollarının temsilcilerini davet ettik" dedi.

Açıklamasına Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün sözleriyle devam eden Hüsniye K. Baysal, "Ulu Önder 'Zafer, zafer benimdir diyebilenindir. Başarı ise başaracağım diye başlayarak sonunda başardım diyebilenindir' demiş. Gençliklerinin baharında, hayatın daha çok başında olan okulumuzun güzide gençleriyle biz de başaracağız. Önce ülkemize, sonra kentimize çok değerli bilim adamları, doktorlar, avukatlar yetiştireceğiz. Gençlerimiz bu kariyer planlamamızda, hedef belirlerken kafalarına takılan her soruyu misafirlerimize iletecek, onlar da en samimi şekilde cevaplayarak, kariyer yolculuklarının ilk adımını birlikte gerçekleştireceğiz" diye konuştu.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83