Kavukçu bilgilendirdi

Alanya'da yükseköğrenim gören öğrencilerin yurt ihtiyacını karşılamak amacıyla oluşturulan Öğrenci Dostu Konaklama İşletmeleri Projesi’nin Belgelendirme Kurulu Üyeleri, ALTSO’da toplandı.

Kavukçu bilgilendirdi

 Alanya'da yükseköğrenim gören öğrencilerin yurt ihtiyacını karşılamak amacıyla oluşturulan Öğrenci Dostu Konaklama İşletmeleri Projesi’nin, Alanya Kaymakamlığı, Alanya Belediyesi, Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi, AHEP Üniversitesi, ALTSO ve ALTİD temsilcilerinden oluşan Belgelendirme Kurulu Üyeleri, ALTSO’da toplanarak, sistemde bulunan işletmelerin durumlarını değerlendirdi.

banner111
 
“2011 YILINDA BAŞLATILDI”
 
Belgelendirme Kurulu ve ALTSO Yönetim Kurulu Üyesi Banu Okan Kavukçu, proje hakkında bilgi verdi. Kavukçu, “Öğrenci Dostu Konaklama İşletmeleri Projesi, Alanya'da yükseköğrenim kurumları ve öğrenci sayılarının hızla artmasıyla, artan öğrenci sayısına paralel olarak ortaya çıkan yurt ihtiyacının karşılanması amacıyla, kış aylarında atıl kalan konaklama tesislerinin kullanılmasını ve öğrencilerin konakladığı dönemlerde, bu tesislerde, öğrenci yurdu konseptine uygun koşulların oluşturulmasını temin etmek amacıyla 2011 yılında başlatıldı “ dedi.
 
“9 İŞLETME FAALİYET GÖSTERİYOR”
 
Geçen 5 yıllık süreçte, Alanya’da iki tane üniversitenin kurulduğunu belirten Kavukçu, “Fakülte ve yüksekokul sayılarının artması, öğrenci sayısında ciddi bir artış sağlarken, önümüzdeki yıllarda daha da artacak. Kaymakamlık, Belediye, Üniversiteler, odamız ve ALTİD’in kontrolünde hijen, sağlık ve güvenliğin ön planda tutulduğu sistemde, geçtiğimiz yıl 190 oda ve 464 yatak kapasitesiyle 6 işletme faaliyet gösterirken, bu yıl yeni işletmelerin dahil olması ile 4 tanesi Kız Öğrenci Apartı, 3 tanesi Erkek Öğrenci Apart, 2 tanesi de Kız-Erkek Karma Öğrenci Apartı olmak üzere, 394 oda ve 986 yatak kapasitesiyle 9 işletme faaliyet gösteriyor” dedi.
 
“8 BİN ÖĞRENCİ ÖĞRENİM GÖRÜYOR”
 
Alanya’da yaklaşık 8 bin öğrencinin öğrenim gördüğüne dikkat çeken Kavukçu, “Bu yıl yaklaşık 8 bin öğrencinin öğrenim gördüğü dikkate alındığında mevcut kapasitenin yetersiz olduğu düşünülebilir. Ama mevcut işletmelerdeki doluluk oranı şuan %70-80 civarındadır. Ancak bir gurup öğrencinin Öğrenci Dostu Konaklama Tesisleri dışında kalan apart otelleri de tercih ettiğini görüyoruz. Bizler bu oluşumu kurarken en başta kurumlar olarak garantör olduk. Burada kalacak öğrencilerin bir bakıma sorumluluğunu üstlendik.  Bu sisteme dahil ettiğimiz tesisleri de sürekli denetliyor ve sözleşmeye uygun davranmalarını sağlıyoruz. Bu bakımdan veli ve öğrencilere sistemimize bağlı tesisleri tercih etmelerini öneriyoruz. Ayrıca bu işi yapan apart otel yöneticileri de gelip sisteme dahil olmak için başvuru yapabilirler. Şartlarımıza uymaları halinde sisteme dahil olabilirler. Bunun yanı sıra üniversitelerin adı ile  sosyal medyada bazı hesapların olduğu, hesapların yöneticilerinin kurumsal bir kimlikleri olmadığı halde, bu hesaplarda yayınlanan mesaj ve bildirimlerin öğrenciler tarafından kurumsal olarak algılandığı tespit edilmiştir. Öğrencileri özellikle üniversitelerin resmi web sayfaları dışında oluşturulan bu tür hesaplara itibar etmemeleri konusunda uyarmak isteriz. Referans Olunan Öğrenci Dostu Konaklama İşletmeleri listesi güncel olarak kurumlarımızın web sayfalarında yayınlanmaktadır. Güvenli ve sağlıklı bir ortamda konaklamak isteyen öğrencilerimizin tercihlerini öncelikle bu işletmelerden yana kullanmalarını öneriyoruz” diye konuştu.
 

Güncelleme Tarihi: 13 Ekim 2016, 17:23

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83