Köklü firmalar öğrencilerle buluşuyor

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ), 3. İstihdam ve Kariyer Günlerini birbirinden değerli sektör temsilcilerinin düzenlediği çeşitli paneller ile sonlandırdı.

Köklü firmalar öğrencilerle buluşuyor
Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi’nin (ALKÜ), alanında öncü firmalar ile öğrencilerini bir araya getirmeyi amaçlayarak bu yıl üçüncüsüne ev sahipliği yaptığı İstihdam ve Kariyer Günleri düzenlenen çeşitli konferans ve paneller ile sona erdi. İlk gün düzenlenen “İnsansız Turizm Paneli”, “365 Gün Turizm Paneli” ve UNILEVER Food Solutions tarafından düzenlenen konferansın ardından ikinci gün etkinliklerinde ise FİKSSAN Savunma ve Havacılık Anonim Şirketi, METRO Gross Market ve MITSUBISHI Electric tarafından verilen paneller ve konferanslar öğrenciler tarafından yoğun ilgi gördü.

DÖRT FARKLI FAALİYET ALANI VAR

İlk olarak ALKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Güneş, ALKÜ Genel Sekreteri Prof. Dr. Mehmet Gümüş, ALKÜ Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanı Hayri Akın, ALKÜ’lü akademisyenler ve öğrencilerin katılımı ile FİKSSAN A.Ş. tarafından panel düzenlendi. FİKSSAN Savunma ve Havacılık Genel Müdürü Kadir Elmas, Fikstür Ar-Ge Merkezi Müdürü Feyza Şahin, Fikstür İş Geliştirme Departman Yöneticisi Fatma Kavalcıoğlu ve İnsan Kaynakları Sorumlusu Ecem Ercan’ın ALKÜ’lü öğrenciler ile buluştuğu panelde FİKSSAN Savunma ve Havacılık Genel Müdürü Kadir Elmas şirket hakkında kısa bilgiler vererek konuşmasına başladı. “Fikstür” denilen eş kalite standardında üretim yapılması gereken sistemlerin Türkiye’de ilk defa FİKSSAN tarafından gerçekleştirildiğini ifade eden Elmas, dört farklı faaliyet alanlarının olduğunu dile getirdi. Bunları raylı sistemler, otomotiv sanayi, savunma sanayi ve son olarak üretim yapan ISUZU, Tofaş, Honda, Mercedes gibi fabrikaların yıllık üretim kapasitelerine göre robotlu veya robotsuz üretim hatlarını kurarak entegre etmek ve yazılımlarını yaparak fabrikaların kurulumunu sağlamak olarak sıralayan Kadir Elmas, İstanbul’da ve Ankara’da bulunan Ar-Ge merkezlerine personel alımlarını bu faaliyet alanlarının ihtiyacı doğrultusunda belirlediklerini ifade etti.

“İŞİNİZE ODAKLANIN VE BUNUN GEREĞİNİ YAPIN”

FİKSSAN’da 9 yaşında yazları okuldan arta kalan zamanlarda çok ilgi duyması vesilesiyle bulunmaya başladığını ve eğitim hayatı ile birlikte iş hayatında da yükselişler göstererek 32 yaşında ise Genel Müdürlüğe getirildiğini salonda bulunan gençlerle paylaşan Elmas, onlara kendi hayatından kesitlerle kariyer serüvenini anlattı. ALKÜ’lü gençlere kariyer ve hedefleri doğrultusunda çeşitli tavsiyelerde de bulunan Elmas, “Herkesin kendi işini yapması gerekiyor. İşinize odaklanmanız ve bunun gereğini yerine getirmeniz gerekiyor. Çizdiğiniz yolda ilerlemenize engel olacak hiçbir dış etkenin müdahale etmesine ve bozmasına engel olmanız lazım. Ana amacınız bu olsun” dedi.

“İŞE PROBLEM ÇÖZMEK VE SİSTEMİ KURMAK İÇİN ALINIYORUZ”

Elmas konuşmasına şöyle devam etti; “ Buradan her biriniz mezun olacaksınız. Zannetmeyin ki dışarıda sizi bitmiş tamamlanmış, düğmeye basınca çalışacak fabrikalar bekliyor. Önemli konulardan biri budur. Herkesin kafasında yanlış anlaşılmış bir durum var. Biz de mühendis olurken şöyle düşünüyorduk, “Dışarıya çıkınca her şey hazır, insan kaynakları hazır, mühendis, idari birimler her şey hazırlanmış bizleri götürüp oranın başına mezun olduğumuz bölüme göre atayacaklar ve biz sadece düğmeye basacağız her şey çalışacak, biz de para kazanacağız.” Böyle bir hayat yok gençler. Aslında hepimiz problemleri çözmek için işe alınıyoruz, para kazanıyoruz. İlerde çalışacağımız kurumlarda problemleri çözmek için yetiştiriliyoruz. Yani bizi bir işveren işe alıyorsa oradaki problemleri çözmek ve sağlıklı verim elde etmek, sistemi kurmak için işe alıyordur.”

Üniversitenin sadece mesleki bilgi sağladığını vurgulayan FİKSSAN Savunma ve Havacılık Genel Müdürü Kadir Elmas, iş hayatında teorik bilgilerin yeterli olmadığını bu bilgilerin pratikte ne kadar hayata geçirildiğinin önem arz ettiğini dile getirdi. Elmas’ın konuşmasının ardından ekip olarak öğrencilerden gelen soruları yanıtlayan FİKSSAN A.Ş. panel sonunda staj başvurularını kabul etti.

“DEĞER YARATMAK ANA HEDEFİMİZ”

FİKSSAN A.Ş.’nin panelinin ardından METRO Gross Market adına Alanya METRO Gross Market İnsan Kaynakları Müdürü Sevil Koçak ile İnsan Kaynakları İş Ortağı Mercan Aydoğan öğrenciler ile buluştu. METRO Gross Market’in dünya genelinde 25 ülke, 749 mağaza ve 30 milyon Euro satış hacmi; Türkiye genelinde ise 36 mağaza, 4 bin çalışanlı ve 3 bin tedarikçi firması ile büyük bir market zinciri olduğunu ifade eden Sevil Koçak, marketin misyon ve vizyonu hakkında salonda bulunanlara bilgiler verdi. Bir eğitim ve ürün geliştirme platformu olan Gastronometro hakkında bilgiler veren Koçak, bu alanlardaki istihdam olanaklarından bahsetti. Standart bir market olmadıklarını değer yaratmanın ana hedefleri olduğunu vurgulayan Alanya METRO Gross Market İnsan Kaynakları Müdürü Sevil Koçak’ın ardından İnsan Kaynakları İş Ortağı Mercan Aydoğan salonda bulunan gençlere “Metro Kariyer” hakkında açıklamalarda bulundu.

“İLERLEYEN YILLARDA LİSANS MEZUNU OLMAK YETMEYECEK”

Ardından 3. İstihdam ve Kariyer Günleri’nin son konferansını MITSUBISHI Electric adına Akdeniz Şubesi Satış Müdür Şükrü Kaya düzenledi. Mitsubishi’nin Türkçe’de üç elmas anlamına geldiğini söyleyen Kaya, 40’ı aşkın alanda Mitsubishi şirketlerinden birisinin de MITSUBISHI Electric olduğunu dile getirdi. Şirketlerinin yedi ana prensip ile var olduğunu dile getiren Kaya, bunları güven, kalite, teknoloji, yurttaşlık, ahlak ve uyum, çevre ile büyüme olarak sıraladı. Konuşmasında Manisa’da bulunan fabrikalarındaki istihdam portföyünü de salondakilere anlatan Kaya, istihdam edilen mühendislerde artık lisans mezunu olmanın yeterli olmayacağını ilerleyen yıllarda lisansüstü ve doktora sahibi kişilerin daha fazla tercih edileceğini düşündüğünü vurguladı. Kaya konuşmasının sonunda öğrencilerden yöneltilen soruları cevapladı. 

Güncelleme Tarihi: 29 Mart 2018, 16:47

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83