Minik Azra Alanya’nın gururu oldu

İstiklal Marşı'nın Kabulü’nün 100. yılında tüm kamu kurum ve kuruluşlarda etkinlikler düzenlendi. Alanya’da Milli Eğitim Müdürlüğü’nün düzenlemiş olduğu okullararası İstiklal Marşı Güzel Okuma Yarışması’nda Nezihat Abdullah Doğan İlkokulu 3-B Sınıf Öğrencisi Azra Uygun, Alanya birincisi oldu.

Minik Azra Alanya’nın gururu oldu
Okullararası düzenlenen İstiklal Marşı Güzel Okuma Yarışması’nda 3. sınıflardan Azra Uygun, Alanya’dan birinci oldu. Uygun’un ailesi, öğretmeni ve okul yöneticileri bu yarışmada birinci geldiği için büyük mutluluk duyduklarını ifade ettiler.

GURUR VERİCİ

Bugün Nezihat Abdullah Doğan İlkokulu Sınıf Öğretmeni Ercan Bilgin, birinci gelen öğrencisi Azra Uygun’a bir plaket vererek kutladı. Uygun meşrubatın sahibi Faik Uygun ile eşi matematik öğretmeni Aysel Uygun, çocuklarının aldığı birincilik karşısında çok mutlu olduklarını belirterek, “Okul yöneticilerine ve özellikle sınıf Öğretmeni Ercan Bilgin hocamıza çok teşekkür ederiz” dediler. Antalya’da yapılacak yarışmalar için okul yetkililerinin Azra Uygun’un İstiklal Marşı okuduğu videosunun Antalya Milli Eğitim Müdürlüğü’ne gönderildiğini belirterek, “İnşallah yapılacak yarışmalarda Alanya’yı ve okulunu en iyi derecede temsil edeceğine inanıyoruz” dediler.
2021 YILI, “İSTİKLAL MARŞI YILI” OLARAK KUTLANACAK

Bilindiği gibi; 2021 yılı "İstiklal Marşı Yılı" olarak kutlanacak. Karar geçtiğimiz haftalarda Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde alındı. Yıl boyunca Mehmet Akif Ersoy'u ve İstiklal Marşı'nı anlatan etkinlikler düzenlenecek. Milli Mücadele’nin ruhunu ve kararlılığını yansıtan ölümsüz eser, Türk Milleti'nin istiklal ve bağımsızlığının destanı, 2021 yılı Mehmet Akif Ersoy'un Türk milletine adadığı "İstiklal Marşı Yılı" olacak.


Güncelleme Tarihi: 16 Mart 2021, 16:19

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83