ÖĞRENCİLERE 3 BİN 500 KİTAP DAĞITILACAK

Alanya Belediyesi, fiziksel, görme ve işitsel engelli bireylerin dünyasını anlatan özel olarak hazırlanmış hikaye kitaplarını okullarda dağıtarak öğrencilerde engelli farkındalığı oluşturuyor. 3 bin 500 kitabın dağıtımına Gönül Kemal Reisoğlu İlkokulu’ndan başlandı.

ÖĞRENCİLERE 3 BİN 500 KİTAP DAĞITILACAK

‘Eğitimde Engel Yok’ protokolü kapsamında toplumda engelli farkındalığı eğitimlerini sürdüren Alanya Belediyesi, engelli farkındalığını arttırmak için yeni bir çalışmaya daha  imza attı.

banner111
ENGELLİ FARKINDALIĞI EĞİTİMLERİ OKULLARDA DEVAM EDİYOR

Toplumda engelli farkındalığını küçük yaşlarda aşılamayı hedefleyen Alanya Belediyesi, üç farklı engel grubunun yaşadığı zorlukları anlatmak için aldığı 3 bin 500 kitabın dağıtımına Gönül Kemal Reisoğlu İlkokulu’ndan başladı.  Dağıtım törenine Alanya Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürü Bilal Nurgül, Alanya Belediyesi Engelsiz Park ve Yaşam Merkezi Psikoloğu Esra Yemez, Gönül Kemal Reisoğlu İlkolulu Müdürü Bilal Ulusoy ve öğretmenler katıldı. Fiziksel, işitsel ve görme  engelli öğrenciler hayat hikayelerini  kendi ağızlarından anlattıkları kitaplar, öğrencilerin büyük ilgisini çekti. 

“EMPATİ KURMAMIZ GEREK”

Kitap dağıtım töreninin ardından öğrencilere engelli farkındalığıyla ilgili de bir seminer veren Alanya Belediyesi Engelsiz Park ve Yaşam Merkezi Psikoloğu Esra Yemez, “Empati kurmamız gerek. Ancak o zaman engelli arkadaşlarımızın durumunu daha iyi anlayabiliriz.” dedi. 
Gönül Kemal Reisoğlu İlkokulu’ndan sonra,  Abdurrahman Alaattinoglu Ortaokulu ve Fatma Alaattinoglu İlkokulu’da  da  seminer veren  Psikolog Esra Yemez, engelli bireyin tanımı, engel grupları, engel gruplarına göre davranış şekilleri, empati gibi konu başlıklarında eğitim verdi. Aynı zamanda işitme engellilerin dünyası ve temel işaret dili çalışmalarından da harfler, sayılar, günlük diyalog konularını anlattı.
Anlattığı konuları slaytlarla pekiştiren Yemez, çocukların sorularını yanıtladı.

ALANYA BELEDİYESİ’NE TEŞEKKÜR

Alanya Belediyesi’ne,  engelli farkındalığıyla ilgili çalışmalarından dolayı teşekkür eden Gönül Kemal Reisoğlu İlkolulu Müdürü Bilal Ulusoy, “Okulumuzun özel bir eğitim sınıfı var ve engelli farkındalığı kültürünü oluşturduk. Alanya Belediyesi’ne de desteklerinden dolayı teşekkür ederim” ifadesini kullandı.

YARDIM TRENİ MERKEZDEN ALIP KIRSALA GÖTÜRÜYOR

Alanya Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü tarafından başlatılan yardım Treni kampanyası şehir merkezindeki okullarda dolaşmaya devam ediyor.
Yardım Treni’ne, Kemal Gönül Reisoğlu İlkokulu öğrencileri de destek vererek, topladıkları kitap, kırtasiye, oyuncak, ayakkabı, giysi ve paylaşabilecekleri ne varsa okulda kırsaldaki öğrenci arkadaşlarına ulaştırılması için Alanya Belediyesi’ne teslim ettiler.  Yardım Treni’yle paylaşmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirten öğrenciler, kampanyanın devam etmesini istediler.

Güncelleme Tarihi: 25 Şubat 2016, 13:33

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83