Özgün Kardelen ulusal kongrede

Özgün Kardelen Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi kurucusu Psk. Feridun ÖZDEŞ kurum uzmanlarından Ebru Kaya ve Havva Yılmaz’la Samsun’da gerçekleşen 27. Uusal Özel Eğitim Kongresi'ne katıldı.

Özgün Kardelen ulusal kongrede
1991 yılından buyana her yıl düzenlenen Ulusal Kongrede özel eğitim politikaları, bilimsel yayınlar, politikalar ve uygulamalar tartışılıyor. Yüzlerce akademisyenin ve alan çalışanlarının katıldığı kongrenin bu yılki ana teması “Özel Eğitimde Bilimsel Dayanaklı Uygulamalar” oldu.

27. Meslek yılında 27. Ulusal Kongre

Özgün Kardelen Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Kurucusu Psk. Feridun Özdeş yaptığı açıklamada; “Meslek yaşantımın ilk yılında rahmetli Mitat Enç Hocamızın anısına başlayan ulusal kongre bilimsel bir toplantı olmasının yanısıra aynı zamanda benim meslek yaşantımla yaştaş olması bana ayrı bir gurur vermektedir. Üç gün süren bu kongrede bilimsel toplantılara katılıp alanın duayeni hocalarımızla da görüş alış verişinde bulunarak eğitim modellerimizi tartışma imkanı bulduk. Çok verimli üç gün geçirdik. Kongrede yaptığımız ikili görüşmeler sonucunda yakın zamanda Alanyamıza alanın önemli isimleri gelip hemen eğiticilerin eğitimini hem de aile eğitimini gerçekleştirecekler.

Özgün Kardelen Modeli İlgi İle Takip Ediliyor

Özellikle Otizm Spekturum Bozukluğu Tanısı almış bireylerle yapılan eğitim ve rehabilitasyon çalışmalarında uygulanan model ve alınan başarılı sonuçlar kongreye katılan akademisyenler tarafından taktirle karşılandı. Modelin aslında istenilen bir eğitim modeli olmasına karşın uygulamanın ülkemizde yaygınlaşmaması ancak Alanya Özgün Kardelen Özel Eğitim Rehabilitasyon Merkezi’nde yıllardır başarı ile uygulanması bir çok katılımcının modeli incelemek için Alanya’ya gelmesine neden olacak.

Güncelleme Tarihi: 13 Kasım 2017, 11:23

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83