Rektör Kalan'dan Araştırma Merkezi Binası için protokol

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) Araştırma Merkezi Laboratuvar Binası için Rektör Kalan ile Hüseyin Hacıkadiroğlu arasında protokol imzalandı.

Rektör Kalan'dan Araştırma Merkezi Binası için protokol

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) Rektörü Prof. Dr. Ekrem Kalan, Cikcilli Yerleşkesine ilk binanın yapılması için düğmeye bastı. Merhume Faika Hacıkadiroğlu’nun hayalini yerine getirmek için hayırsever Hacıkadiroğlu ailesi, ALKÜ Araştırma Merkezi Laboratuvar Binası’nın bağışçısı oldu. Rektörlükte düzenlenen protokol töreninde Araştırma Merkezi Laboratuvar Binası için Rektör Kalan ile Ateş Turizm ve Tarımsal Yatırımlar Anonim Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Hacıkadiroğlu arasında protokol imzalandı. Kısa süre içerisinde inşaatına başlanacak bina Cikcilli Yerleşkesine yaptırılacak ilk üniversite binası olma özelliğini taşıyacak. Bina tamamladığında bilimsel çalışmaların merkezi olacak.

REKTÖR KALAN: “MERKEZ BİLİME HİZMET EDECEK”

Bilimsel çalışmalara ALKÜ olarak önem verdiklerini vurgulayan Rektör Kalan, Araştırma Merkezi Laboratuvar Binası’nın çağın koşullarına uygun bir şekilde tasarlandığını belirterek, “Merkezi Araştırma Laboratuvarının hem üniversitemizde bulunan tüm akademisyenlerimizin bilimsel araştırmalarını yürütebileceği/geliştirebileceği hem de bir turizm ve tarım merkezi olan Alanya ve çevresinin kamu/özel sektör ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde projelendirilerek üniversitemiz, bölgemiz ve ülkemiz için önemli bir katma değer haline getirilmesi planlanıyoruz.” dedi.

ALKÜ MODERN BİR LABORATUVARA SAHİP OLACAK

Rektör Kalan devamında, “Bilimsel araştırmalar ve AR-GE faaliyetlerine olanak sağlayan üst düzey teknolojiyle donatılacak başta hücre kültürü, moleküler genetik testler ve elektron mikroskobik inceleme laboratuvarları kurulacaktır. Ek olarak, üniversitemiz akademisyenlerinin bilimsel araştırmalarına ciddi ivme kazandıracak bir ihtiyaç olan “Deney Hayvanları Laboratuvarı”nın da bu araştırma kompleksi içinde yer alması planlanmıştır. Ayrıca özellikle turizm sektöründe yapılan rutin gıda ve su analizlerinin, tarım sektöründe önemli bir ihtiyaç olan toprak analizlerinin yapılabileceği bir araştırma merkezi hizmete sunulacaktır. Sanayi sektörüne yönelik hizmet verecek nanobiyoteknolojik ve kozmetolojik araştırmaların yürütülebileceği birimler de bu merkezde yer alacaktır.” dedi.

banner111

“HAYIRSEVERİMİZE TEŞEKKÜR EDERİM”

Duyarlı ve anlamlı davranışlarından dolayı Hacıkadiroğlu ailesine teşekkür eden Rektör Kalan, “ALKÜ olarak 7 buçuk yaşında genç ve dinamik bir üniversiteyiz. Gelişmeye, büyümeye açık bir üniversiteyiz. Biz de Alanyamızla birlikte büyümeye devam ediyoruz. Hayırseverlerimizin üniversitemize olan destekleri bizler için çok kıymetlidir. Özellikle Alanya’nın kendi üniversitesine sahip çıkması bizim için çok değerlidir. Ben en başta Hacıkadiroğlu ailesine, merhume Faika hanıma ve bizleri bir araya getiren kıymetli hocalarımız ile katkı sağlayan herkese çok teşekkür ederim.” diye konuştu

Güncelleme Tarihi: 11 Kasım 2022, 11:40

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83