Rektör Kalan, TÜRKÜNİB toplantısına katıldı

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) Rektörü Prof. Dr. Ekrem Kalan, 50'ye yakın üniversite temsilcilerinin katılımıyla Özbekistan’ın tarihi Semerkant şehrinde yapılan Türk Devletleri Teşkilatı (TDT) Türk Üniversiteler Birliği (TÜRKÜNİB) toplantısına katıldı.

Rektör Kalan, TÜRKÜNİB toplantısına katıldı

Türk dünyasının tarihi, kültürü ve bilimine katkı sunmaya devam eden Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) bu doğrultudaki çalışmalarına devam ediyor. ALKÜ’nün de üye olduğu Türk Devletleri Teşkilatı Türk Üniversiteler Birliği (TÜRKÜNİB) Toplantısı, Özbekistan’ın Semerkant şehrinde İpek Yolu Uluslararası Turizm ve Kültürel Miras Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Semerkant'ta düzenlenen toplantıya Türkiye, Kazakistan, Özbekistan, Azerbaycan, Kırgızistan ve Macaristan'dan 50'ye yakın üniversite temsilcisi katıldı. Önemli konuların karara alındığı toplantıda, ALKÜ Rektörü Prof. Dr. Ekrem Kalan da yer aldı. Toplantıda; akademik iş birliğinin geliştirilmesi, bilgi ve tecrübe paylaşımı, ortak eğitim ve araştırma programlarının oluşturulması ile ilgili konularda görüş alışverişinde bulunulması, birlik üyesi üniversiteler arasındaki iş birliğinin daha da geliştirilmesi, eğitim ve bilimsel araştırmalar alanlarında ilişkilerin pekiştirilmesi konularında mutabık kalındı.

REKTÖR KALAN: “ÜLKEMİZ ADINA BÜYÜK BİR GURURU TAŞIYORUZ”

banner111

Türk Devletleri Teşkilatı Türk Üniversiteler Birliği yapısının içinde olmaktan gurur duyduklarını belirten Rektör Kalan, Semerkant'ta gerçekleştirilen toplantının, TDT üyesi ülkelerin önde gelen üniversiteleri arasındaki karşılıklı iş birliğinin daha da geliştirilmesine katkı sağlayacağını kaydetti. Toplantının Semerkant’ta yapılmasının manasının da büyük olduğuna dikkat çeken Rektör Kalan, “Türk milletinin tarihinin, kültürünün ve biliminin gelişmesi için çok önemli olan TÜRKÜNİB çalışmalarını geliştirerek yoluna devam edecek. TÜRKÜNİB toplantılarında yer almak ALKÜ Ailesi için ülkemiz adına büyük bir gururdur. Tarihimizin ve milletimizin bilincinin her zaman diri tutulacağı TÜRKÜNİB toplantılarında yer alacağız. Üniversitemizin adına yakışır şekilde de bu toplantılarda verilen görevleri en iyi şekilde yerine getireceğiz” dedi.

ÜNİVERSİTELER ARASINDA İŞ BİRLİKLERİ GELİŞECEK

Toplantının açılışında çevrim içi konuşma yapan Özbekistan Ekoloji, Çevre Koruma ve İklim Değişikliği Bakanı ve "İpek Yolu" Uluslararası Turizm ve Kültürel Miras Üniversitesi Rektörü Aziz Abduhakimov, TÜRKÜNİB'in 2013 yılında kurulmuş olmasına rağmen şu anda Kazakistan, Türkiye, Azerbaycan, Kırgızistan, Özbekistan ve Macaristan'dan çok sayıda üyesinin bulunduğuna dikkati çekerek, böyle bir birliğin toplantısının Özbekistan'da yapılmasının memnuniyet verici olduğunu belirtti. İki gün süren toplantının ardından üniversite rektörleri ve temsilcileri daha sonra kampüs turu ve Semerkant şehir turu yaptılar.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83