REKTÖR PINARBAŞI'DAN GENÇLERE ÖĞÜT

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) Rektörü Prof. Dr. Ahmet Pınarbaşı, öğrenciler ile bir araya geldi.

REKTÖR PINARBAŞI'DAN GENÇLERE ÖĞÜT

 Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) Rektörü Prof. Dr. Ahmet Pınarbaşı ve Rektör Yardımcısı Fatih Gültekin, Hüseyin Girenes Fen Lisesi yönetici ve öğrencileriyle öğle yemeğinde bir araya geldi.

banner111
Rektör Pınarbaşı’nın ziyaretinde; Alanya Orman İşletme Müdürü Cihat Yıkıcı, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mehmet Rüzgar, Alanya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mehmet Ali Dim, Milli Eğitim Şube Müdürü Emin Yaman, Okul Müdürü Şennur Aykut, Okul Müdür Başyardımcısı Mustafa Girenes ile hayırsever Hüseyin Girenes hazır bulundular.
Yemeğin ardından öğrenciler ile bir araya gelen Rektör Pınarbaşı üniversite hakkında bilgiler verdi. Üniversitenin logosunun hangi anlamları ifade ettiğini de öğrencilere aktaran Rektör Pınarbaşı; logonun üniversitenin gülen yüzü olduğunu vurguladı.

YENİ FAKÜLTELER YOLDA

19 Şubat Cuma günü ikincisi yapılan Senato Toplantısı sonrası yeni açılacak bölümlerin karara bağlanması ile üniversitede eğitim verecek yeni bölümlere de değinen Rektör Prof. Dr. Ahmet Pınarbaşı; sağlık alanında ciddi çalışmalara imza atan, spor, turizm ve kültür-sanat alanları ile birlikte yabancı dil eğitimine de önem veren komple bir üniversite olmayı hedeflediklerini belirtti. Rektör Pınarbaşı konuyla ilgili olarak; “Biz üniversite olarak yabancı dile mutlak bir şekilde önem veriyoruz. İyi derecede yabancı dil bilerek üniversitelerden mezun olan öğrenciler bu doğrultuda daha iyi yerlerde iş bulma imkanına sahip oluyorlar” dedi.

Ayrıca İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi’nin de ALKÜ bünyesinde açılacağını söyleyen Rektör Pınarbaşı, akademisyenliğin ne anlama geldiği yönünde öğrencilerden gelen bir soru üzerine bu konuyla alakalı bilgiler verdi.

MUHTAÇ OLDUĞUN KUDRET DAMARLARINDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR”

Her fakülte ve yüksekokulun mutlaka önem arz ettiğini ifade eden ALKÜ Rektörü Pınarbaşı; teknoloji üretebilen fakültelere daha fazla yönelmenin gerektiğini vurgulayarak öğrencilere aynı zamanda kendi mesleği de olan mühendisliğin artılarını anlattı. Rektör Pınarbaşı konuşmasına şu şekilde devam etti; “Bizim ülke olarak teknolojiye çok daha fazla yönelmemiz, iyi mühendisler yetiştirerek kendi teknolojimizi kendimizin üretmesi gerekiyor. Siz gençler inşallah ileride çok faydalı olacaksınız. 1963 yılında Devrim adında bir otomobil ürettik ve sonra o proje iptal edildi. Hyundai bizden 10 yıl sonra otomobil üretmesine rağmen şimdi dünyanın her yerine araba satıyor. Ama hiç bir şey için geç kalmış değiliz. Biz Türk milleti olarak çok farklıyız. Tarihte hep güçlü devletler olarak var olduk. Ne demiş Mustafa Kemal Atatürk; ‘Muhtaç olduğun kudret damarlarınızdaki asil kanda mevcuttur.’”

Öğrencilerin yoğun ilgisi ile karşılaşan Rektör Pınarbaşı; memnuniyetini dile getirerek yeni nesilden çok umutlu olduğunu belirtti.

Güncelleme Tarihi: 24 Şubat 2016, 17:00

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83