TUBİTAK’ın 1’incisi ÖHEP oldu

Bu yıl 13.’sü düzenlenen TÜBİTAK Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Konya Bölge Yarışmasında ÖHEP Okulları öğrencileri katıldıkları proje ile bölge birincisi oldular.

TUBİTAK’ın 1’incisi ÖHEP oldu

Konya Necmettin Erbakan Üniversitesinde düzenlenen yarışmanın finalinde ÖHEP Okulları öğrencilerinden Ayşe Ece Harputlu ve Erva Gülser Öztekin Sosyal Bilgiler Öğretmeni Serap Kılınç Avcuoğlu danışmanlığında katıldıkları yarışmada  birçok proje arasından sıyrılarak birinci oldular.

Tübitak Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı tarafından ortaokul öğrenimine devam eden öğrencileri temel, sosyal ve uygulamalı bilim alanlarında araştırma yapmaya teşvik etmek, çalışmalarını yönlendirmek ve mevcut bilimsel çalışmalarının gelişimine katkı sağlamak amacıyla düzenlenen, Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışmasına Alanya’dan katılan ÖHEP Okulları Ortaokul öğrencileri “Alanya Yöresi Yörük oyunlarının Değerler Eğitimi ve Kültür Varlığımızın Korunması Açısından Önemi” adlı proje ile Bölge 1.’liği derecesini elde etti.

banner111

Bu başarı ile ÖHEP Okulları, bir kez daha eğitimde doğru adresin olduğunu kanıtladı. 

Konu ile olarak  Ortaokul/Lise Müdürü Kenan Saygı:" Genel kültürümüz ve değerlerimizin yaşatılması açısından önem verdiğimiz projemizin TÜBİTAK Konya Bölge Finalinden birincilikle gelmesi bizi hem mutlu etti hem gururlandırdı. İnanıyorum ki daha pek çok yeni ve farklı projelerin altında ÖHEP Okulları imzası olacak. Öğrencilerimize ve öğretmenimize teşekkür  ediyor Alanya adına önem taşıyan bu başarıyı elde ettikleri için tebrik ediyorum." dedi.

 

Güncelleme Tarihi: 28 Mart 2019, 15:59

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83