ÜNİVERSİTE YERLEŞTİRMEDE YÜZDE 87 BAŞARI SAĞLADILAR

Muratpaşa Belediyesi Başkanvekili İbrahim Cephaneci, üniversiteye yerleştirmede yüzde 87 başarı sağlayan Muratpaşa Belediyesi Gençlik Eğitim Merkezi’nin (MURGEM) öğretmenlerini ziyaret etti.

ÜNİVERSİTE YERLEŞTİRMEDE YÜZDE 87 BAŞARI SAĞLADILAR

 Muratpaşa Belediye Başkanvekili Cephaneci, üniversite sınavlarına hazırladığı 572 öğrenciden 486’sının üniversite programına yerleştirme başarısı gösteren MURGEM’de öğretmenlere biraraya geldi. Başkanvekili İbrahim Cephaneci’ye Belediye Meclis Üyesi Yener Altuntaş ve Sosyal Yardım İşleri Müdürü Emin Sözen eşlik etti.

banner111
“Burs olanaklarıyla en iyi okullarda okutmak zorundayız”

Öğretmenlere kazanılan başarıdan dolayı teşekkür eden Cephaneci, “Sizlerin bu başarıdaki payı çok büyük. Bizi gururlandırdınız. İlk defa böyle bir işe girerken, bize ‘Siz yapamazsınız’ ‘Bu işi beceremezsiniz. Belediyenin işi değil bu’ dediler. Hala da uğraşıyorlar. Ama sosyal belediyeciliğin işi tam da bu. Biz maddi imkânsızlıklar nedeniyle kursa gidemeyen, dershaneye gidemeyen öğrencilere eğitimde fırsat eşitliğini sağlamalıyız. Hem de bunu yaparken onları Türkiye’nin en iyi üniversitelerini kazabilecek nitelikte bir eğitim vermek ve sonrasında sağladığımız burs olanaklarıyla en iyi okullarda okutmak zorundayız. Sadece bununla da bitmiyor, göreve geldiğimizde ‘Belediyelerin özellikle kız öğrenciler için yurt açması gerektiğini’ savunduk. Aksi durumda o çocukların nerelerde kalmak zorunda bırakıldıkları şimdi tek tek ortaya çıkıyor. Tüm bunları hayata geçirirken Atatürkçü öğrenciler yetiştirmenin en önemli görevimiz olduğunu asla unutmadık” diye konuştu.

Yüzde 87 başarı sağlandı

MUGEM bünyesinde Lisans Yerleştirme Sınavı’na (LYS) hazırlanan 572 öğrencinin 486’sı bir üniversite programına yerleştirildi. Üniversite programına yerleştirilen öğrencilerden 402’si 4 yıllık lisans programlarına yerleşirken 84 öğrenci ise önlisans programını kazandı. Herhangi bir yükseköğretim programına yerleşemeyen 86 öğrencinin 34’ünün ek yerleştirme döneminde üniversite gitmesi beklenirken, yerleştirilemeyen öğrencilerin 24’ü ilk 50 bin içinde olmalarına rağmen tıp, hukuk, diş hekimliği ve psikoloji gibi bölümler için sınavlara bir yıl daha MURGEM’le hazırlanacak.

Güncelleme Tarihi: 12 Ağustos 2016, 10:11

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83