Yücel tasarlanan büfeleri inceledi

Mimarlık eğitimine bu yıl başlayan Alanya Hamdullah Emin Paşa Üniversitesi (AHEP) öğrencilerinin yarıyıl sonunda son tasarım ödevleri Alanya sahili boyunca yer alan büfelerin yerine öneri geliştirmeleri idi.

Yücel tasarlanan büfeleri inceledi

 Sahil boyunca tüm büfeleri inceleyerek başlayan öğrenciler, önce tasarlayacakları büfenin yerini seçtiler. Seçimleri Damlataş'tan Tosmur'a kadar değişmekteydi. 

banner111
Daha sonra seçtikleri yerlere kendi büfelerini tasarladılar. Deniz ile karayolu arasında, yaya ile deniz arasında kalan alanda rüzgârın, dalgaların sesini dinleyerek, denizin yarattığı boşluk duygusunu kimi zaman kıyı ile aynı kotta, kimi zaman kıyının üst katında kalan yaya ile nasıl bir bağ oluşturulması gerektiği ile ilgili düşüncelerini tasarımları ile ortaya koydular.


Final jüri, tüm tasarımların sergilendiği 2. kat holünde,  dersin öğretim elemanları ve davetli misafir jüri üyelerinin değerlendirmeleri ile gerçekleşti. Final jüri tasarımlarını değerlendirmek üzere gelen misafir jüri üyeleri; Sayın Osman Güngör ve Sayın Ahmet Aşık tüm günlerini öğrencilere tasarımları ile ilgili düşüncelerini paylaştılar.

Final jüri sergisine Alanya Belediye Başkanı Zir. Müh. Adem Murat Yücel ve Belediye Meclis üyesi Mimar Melike Nazifoğlu da gelerek öğrencilerle fikirlerini paylaştılar.

Güncelleme Tarihi: 18 Ocak 2017, 16:22

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83