Alanya'da ekmek zamlandı

Alanya’da ekmeğin 5 lira olma kararının resmileşmesinin ardından Oda başkanı Demir, “ Antalya bölgesi şu anda komple zamlı ama biz zammı geciktirmiş olduk “ dedi

Alanya'da ekmek zamlandı

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, artan maliyetler nedeniyle 5 TL’ye yükseltilen ekmekfiyatına müdahale edip geçen ay 4 TL’ye düşürmüştü. Bu müdahalenin ardından Alanya Esnaf ve Sanatkarlar Odası tarafından hazırlanan yeni tarife oda yetkililerince imzalanarak ekmek imalatı yapan fırınlara ulaştırıldı. Listeye göre 210 gram ekmek artık 5 liradan satışa sunulacak. Alanya Belediyesi ihtiyaç sahibi vatandaşların taleplerine cevap verme nadına 45 noktada oluşturulan halk ekmek büfelerinde günlük 26 bin ekmek, 3 lira 25 kuruştan satışa sunulmaktadır. Başkan Adem Murat Yücel 2023 sonuna kadar 3.5 lirayı geçmeyecek şekilde gerekise kapasitenin 50-60 bin seviyesine kadar çıkarılabileceğini Ağustos ayında duyurmuştu.

banner111

RESMİLEŞTİ

Kararın Alanya için de resmileştiğini duyuran Alanya Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Nuri Demir, “ Antalya’da karar verildi. Hem belediye hem kaymakamlığa yazısını yazdılar. Antalya bölgesine komple 5 liraydı. Bir aydır satılıyor. Biz vermemiştik zammı. Ama şimdi her taraf verip  de Alanya vermediği zaman esnaf da sıkıntıda. Antalya bölgesi şu anda komple 5 lira olmuş oldu. Ama biz geciktirdik zammı” diye konuştu.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83