"ALANYA RUS'UN GÖZDESİYDİ"

Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek "Rus krizi Türkiye ekonomisinin 9 milyar dolar zarara uğratabilir" dedi, ALTİD Başkanı Sili de Alanya'nın zararını açıkladı

"ALANYA RUS'UN GÖZDESİYDİ"
 Şimşek "Rusya ile sıfır ilişki olacağını varsaysanız, en kötü senaryo, 9 milyar dolarlık bir zarardan bahsedebiliriz" dedi. Yeni Alanya, bu senaryoda Alanya'nın zararının ne kadar olacağını Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Yönetim Kurulu Üyesi ve Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD) Başkanı Burhan Sili'ye sordu.  
'ALANYA RUS'UN GÖZDESİYDİ' 

Sili "Rusya ile yaşanan kriz sonrasında, ekonominin turizm ayağındaki olumsuzluğa bakarsak Alanya'nın bundan ciddi bir şekilde etkileneceği kesin. Ekonomik kayıpta turizmin payının 3 milyar dolar olacağı söyleniyor. Alanya olarak bizler Rusya'dan gelen turistin yüzde 30-35'ini aldığımız için zararımız 1,5 milyar doları bulacaktır" dedi.

'BÜTÜN SEKTÖRLERİ ETKİLER' 

Sili'nin "1,5 milyar dolar zarar" olarak tahmin ettiği rakam sadece turizm sektörünü kapsıyor. Bu rakama inşaat ve tarım sektörlerinin uğrayacağı zarar dahil değil. ALTSO Başkanı Mehmet Şahin ise "Alanya'nın turizm, tarım ve inşaat sektörleri bu krizden etkilenecek. Ancak Alanya'nın kaybıyla ilgili rakamsal anlamda bir şey söyleyemem" dedi.  'En büyük bedeli çalışanlar öder' TGF Genel Başkan Vekili ve AGC Başkanı Mehmet Ali Dim "Şimşek 'Rus krizi maksimum 9 milyar dolar zarar verir' diyor ama yalnızca turizm sektöründe direkt veya dolaylı zarar bu rakamı aşar.  Devlet sadece kasasından çıkacak paranın hesabını yapıyor. Oysa en büyük bedeli turizm çalışanları ödeyecek.  Turizm sektöründe istihdam azalırsa bu kimin zarar hanesine yazılacak? İşsiz kalacak binlerce turizm çalışanının mağduriyeti nasıl önlenecek?" dedi.

Güncelleme Tarihi: 08 Aralık 2015, 10:17

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83