'Allah, peygamber aşkına emekli için soruyorum'

'Allah, peygamber aşkına emekli için soruyorum'

HOTED Onursal Başkanı Hakan Halit Yeni, zam yağmuru sonrası isyan etti. Yeni'nin açıklaması şöyle:

"Bu gün gelen zamlarla bir ay içinde sadece beyaz ete, tavuğa 3 defa zam geldi. Bir tavuk ortalama 100 ₺ oldu.! Sadece tavuğa mı? Tabi ki hayır iğneden ipliğe her şeye her hafta zam gelmeye devam ediyor. Bu gün bir manavın önünden geçerken etiketlere bir göz attım. Yeşil biberin üzerinde 120 ₺ yazıyordu. Diğerlerine bakmama gerek kalmadı oradan hemen uzaklaştım. Yanlış duymadınız zamlar dur durak bilmiyor, çarşı pazar,  market manav resmen cayır cayır yanıyor.

İnanılır gibi değil ama maalesef zamlar adeta freni patlamış kamyon misali emekliyi, emekçiyi yani dar gelirli ailelerin hanelerini yangın yerine çevirmeye devam ediyor. 
17 bin 2 ₺ olan asgarî ücret, yılın ikinci ayında neredeyse 10 bin ₺’lere kadar düştü, enflasyonun altında hızla erimeye devam ediyor. Öte yandan reva gördükleri 10 bin ₺ olan emekli maaşı ise sıfıra indi.

Daha yılın ikinci ayındayız. Önümüzdeki ayları düşünmek dahi istemiyorum. Şimdi soruyorum? Zar zor 5 kuruş arttırıp 50 kuruş geri aldığınız 10 bin ₺'lik emekli maaşlarıyla emeklilerin ve aynı şekilde emekçilerin hali ne olacak? Allah peygamber aşkına soruyoruz? Emekli, emekçi yani vatandaş bu işin içinden nasıl çıkacak? Dur durak bilmeyen bu zam yağmurlarının önüne kim nasıl geçecek?

banner111

Hele bir kesim var ki, gelir dağılımı eşitsizliğinin, adaletsizliğin, haksızlığın adeta tablosu gibi desek abartmış olmayız. Yaklaşık 3 milyon civarındaki 10 bin ve altında maaş alan kesimden, yani yok sayılan emekliden bahsediyorum. Teşbihte hata olmazmış özellikle bu kesim resmen felç oldu. Bu kesim başta olmak üzere, Allah emeklinin, emekçinin ve dar gelirli ailelerin yâr ve yardımcısı olsun."

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83