ALTSO Başkanı Şahin'den Dolar açıklaması

ALTSO Başkanı Mehmet Şahin ekonomiyle ilgili açıklama yaptı

ALTSO Başkanı Şahin'den Dolar açıklaması
ALTSO Başkanı Mehmet Şahin, son günlerde Dolar karşısında değer kaybeden TL konusunda değerlendirmelerde bulundu. 
ŞAHİN’DEN “MİLLİ DURUŞ” VURGUSU!..
Şahin’in açıklaması şöyle; 
Küresel piyasalarda ABD - Çin ticaret savaşlarının askıya alınmasıyla başlayan; ardından ABD’nin sıkı para politikası ve ülkemize uygulamaya çalıştığı ahlaki olmayan ticari baskılar ve manipülasyonların da eklenmesiyle son zamanlarda döviz kurlarının olağan dışı yükselişe geçmesi kaçınılmaz oldu.  
Esasında ABD’nin bölgemiz coğrafyasında uyguladığı etkisizleştirme ve ele geçirip yönetme politikasının eseri olan bu çabalar karşısında milli bir duruş sergileyen hükümetimizin kararlı ve dik duruşu milli onurumuz açısından son derece önemlidir. 
En başından söylemek isterim ki ülkemiz bu çalkantılı süreçten milli birlik ve beraberlik sayesinde kurtulacaktır. Ben buna yürekten inanıyorum. Onlarca yıldır uygulanan “ver kurtul” politikasından milli politikalara yönelen ülkemizin bu geçiş döneminde hangi görüşten olursa olsun her bir vatandaşımızın üzerine düşen sorumluluklar olduğunu görüyoruz.  
Hazine ve maliye bakanımız Sn. Berat Albayrak’ın açıkladığı yeni ekonomi modelinde sürdürülebilir büyüme, finansal istikrar ve yapısal dönüşüme odaklanılmış olmasını daha güçlü bir Türkiye hedefimiz açısından olumlu buluyor ve iş dünyası olarak destekliyoruz. 
Orta ve uzun dönemde dönüşümün ana hatlarının ortaya konması ekonomimiz üzerindeki belirsizlikleri ve riskleri azaltacaktır. Orta vadeli programın açıklanmasıyla çok daha net bir resmin çıkacağına inanıyoruz.
Modelin temelinde yer alan; daha çok tasarruf, daha çok üretim ve daha çok ihracat ile şu anki pek çok yapısal soruna çözüm getirilmesi amaçlanıyor. Zaman, ülkemiz ve milletimiz için daha çok çalışma zamanı. İş dünyası olarak üretime, yatırıma, istihdama ve ihracata devam etmemiz büyük önem arz ediyor. Biz temelleri sağlam güçlü bir ülkeyiz
Hep birlikte, el ele verirsek ülkemiz büyük atılımlar gerçekleştirecek, dünyanın en büyük ekonomileri arasında girme hedefimize doğru ilerlemeye devam edecek.
Bu gelişmeleri Alanya ölçeğinde değerlendirmek gerekirse, her ne kadar döviz girdisi olan bir şehir olmanın bir takım avantajları da olsa maliyetlerin yükselmesiyle piyasada ciddi bir durgunluğun olduğunu görüyoruz. 
Bununla birlikte kurdaki dalgalanmalar tabii ki maliyetleri de etkilemektedir. Ticaret erbabımız ve üreticimiz kendilerini bir gemi kaptanı gibi düşünmelidirler. Usta kaptanlar ani dümen kırmaz. 
Maliyet artışlarını hemen ve misliyle müşteriye yansıtmak, aceleci davranmak da anlamlı değildir. Döviz kurundaki bu artış ve oynaklıktan dolayı hemen üretimi, istihdamı kısmak, fiyatları artırmak işleri daha da çıkmaza sokar. 
Bu durumda, üretimi daha verimli hale getirmeye yönelik tedbirler almamız, bunun için gayret sarf etmemiz daha doğru olacaktır. Artık iş dünyasında çift haneli yüksek kar oranları yok. Tek haneli kar oranları gerçeğiyle, yeni pazarlar, yeni üretimler ile yeni iş alanları için çaba göstermeliyiz. Daha çok çalışarak, üreterek ve satarak, dışa bağımlılığı bitirip, yerli ve milli üretimi hedeflemeliyiz. 
Ayrıca dükkân sahiplerine de bu dönem ciddi görevler düşüyor. Ülkemizin içinde bulunduğu bu durumda herkesin elini taşın altına koyması gerekmektedir. Bu düşüncelerden hareketle dükkân sahiplerinin de kiracısı olan iş insanlarına karşı daha yapıcı olmaları, kira artışı yapmamaları ve aksine belki de kiralarda revizyona giderek hükümetimizin başlattığı bu olumlu sürece destek vermeleri gerekmektedir. 
Özetle ve önemle tekrar ifade etmek isterim ki ülkemizin üzerine oynanan oyunlar karşısında hep birlikte kararlı ve inançlı biçimde hareket edersek aşamayacağımız engel yoktur. Kimsenin umutsuzluğa kapılmasına gerek yoktur. Ülkemiz 2023 hedeflerine ulaşacak güç ve dinamizme sahiptir.” 

Güncelleme Tarihi: 13 Ağustos 2018, 14:54

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83