ALTSO Meclisi'nin doğalgaz mutluluğu

ALTSO Meclisi'nde konuşan Başkan Mehmet Şahin, "Alanya’mıza doğalgaz gelmesinin önü açıldı. Bu açıdan çok mutluyuz. Bildiğiniz üzere doğalgazı Alanya gündemine ilk biz taşımıştık. Hem tarım hem de turizmde doğalgazın kullanılması ile enerji maliyetleri bölgemizde azalacaktır" dedi.

ALTSO Meclisi'nin doğalgaz mutluluğu

 Alanya Ticaret ve Sanayi Odası, Ekim ayı olağan meclis toplantısı 25 Ekim 2016 Salı günü, ALTSO Meclis Salonu’nda gerçekleştirildi.

banner111
Açılış, yoklama ve mazeretlerin bildirilmesinin ardından yönetim kurulu faaliyetleri ALTSO Başkanı Mehmet Şahin tarafından meclis üyelerine aktarıldı.
AKDAĞ Kayak Merkezi çalışmaları hakkında bilgiler aktaran Başkan Şahin, “Uzun yıllardır yılan hikayesine dönen AKDAĞ projesini göreve geldiğimiz günden bugüne sıkı bir şekilde takip ediyoruz. Bilindiği gibi Turizm Bakanlığı ve Orman Bakanlığı’ndan gelen yetkililerle bölgede incelemelerde bulunmuştuk. Bu konuda son olarak da Resmi Gazete’de yayınlanan ilana göre 1995 yılında Kış Sporları Turizm Merkezi olarak ilan edilen AKDAĞ’ın statüsü 21 yıl sonra Alanya AKDAĞ Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi olarak değiştirildi. Bu statü değişikliği ile de yatırımcıların Kalkınma Bakanlığı’nın öncelikli 5.Bölgelere verilen desteklerden yararlanma fırsatı doğdu. Alanya’mıza hayırlı olsun” dedi.

ŞAHİN: “BEKLEDİĞİMİZ DOĞALGAZ MÜJDESİ GELDİ”

Alanya’ya doğalgazın gelmesi için 2014 yılında imza kampanyası başlattıklarını ve bu kampanyayla 93 bin imza topladıklarını aktaran Başkan Şahin, “BOTAŞ Genel Müdürlüğü'nün, nüfusu 20.000'den fazla olan ilçelerde yatırım yapma kararı için alınan Bakanlar Kurulu Kararı Resmi Gazete'de yayımlandı. Bu kararla Alanya’mıza doğalgaz gelmesinin önü açıldı. Bu açıdan çok mutluyuz. Bildiğiniz üzere doğalgazı Alanya gündemine ilk biz taşımıştık. Hem tarım hem de turizmde doğalgazın kullanılması ile enerji maliyetleri bölgemizde azalacaktır. Biliyorsunuz doğalgazın Alanya’mıza gelmesi için bir imza kampanyası gerçekleştirmiştik. Alanya’mızda başta belediyemiz olmak üzere tüm kurumlardan ve siz değerli meclis üyelerimizden destek gördük. Topladığımız 93 bin imzayı da dönemin Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Sayın Taner Yıldız’a sunduk. Doğalgaz projemizde de bize yine Alanya’mızın gururu Dışişleri Bakanımız Sayın Mevlüt Çavuşoğlu destek ve öncü olmuştu. Buradan bir kez daha kendisine şükranlarını sunarım. İnşallah doğalgazı 2 yıl içinde Alanya’mıza getireceğiz” dedi.

ŞAHİN: “İHALE GERÇEKLEŞTİRİLDİ”

Türkler Mahallesi’ne yapılacak yeni toptancı hali konusunda da bilgiler aktaran Başkan Şahin, “Yeni Toptancı Hali’nin ihalesi 11 Ekim 2016 Salı günü Antalya Büyükşehir Belediyesi’nde gerçekleştirildi. İhale komisyonunun değerlendirmesi devam ediyor. 4 Firmanın teklifi üzerinde komisyon çalışmalarını yürütüyor. Bir de kanuni itiraz süresi var. Biz bu projenin tamamlanana kadar takipçisi olacağız” dedi.

ŞAHİN: “6 AYDA TAMAMLADIK”

ALTSO Turizm Meslek Yüksekokulu’nu 6 ay gibi rekor bir sürede tamamladıklarını belirten Başkan Şahin, ALTSO Turizm MYO’yu söz verdikleri gibi 2016-2017 eğitim öğretim yılına yetiştirdiklerini 
ifade etti.
TRT World kanalında turizm konulu bir söyleşiye de katıldıklarını ifade eden Başkan Şahin, “TRT World Many Tallks programı yapımcısı Sayın Azhar Sukri ile gerçekleştirdiğimiz röportajda ülkemizin dünyanın en güvenilir ülkelerinden biri olduğunu anlatma fırsatı yakaladık. Daha birçok konuya değindik. Fırsat buldukça Alanya’mız yararına sesimizi duyurmaya devam edeceğiz” dedi.
Başkan Şahin ayrıca konuşmasında, ALTSO Akademi’nin 2016 Yılı 2. Dönem Kişisel Gelişim Seminerleri, 2016 Yılı 2. Dönem Üyelerle İstişare Toplantıları hakkında da önemli bilgiler aktardı.

Güncelleme Tarihi: 25 Ekim 2016, 16:46

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83