Avokado işaret dilinde

Avokado işaret dilinde
Antalya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından Türkçe, İngilizce ve Portekizce hazırlanan avokadonun filmi işitme engelliler için de işaret dili versiyonunda yayınlandı

Antalya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından son yıllarda üretimi ve tüketimi yaygınlaşan Antalya’nın da üretiminde ilk sırada yer aldığı tropik meyvelerden biri olan avokado için Türkçe, İngilizce ve Portekizce olarak hazırlanan, sosyal medyada izlenme rekorları kıran ve Tarım ve Orman Bakanlığınca kamu spotu yapılan avokado filminin işitme engelliler için işaret dili versiyonu da yayınlandı.

ÜRETİMDE ZİRVEDE

Antalya İl Tarım ve Orman Müdürlüğünden yapılan açıklamada, “Antalya ülkemiz için çok önemli bir tarım şehridir. Sahip olduğu iklim koşulları ile her çeşit bitkisel ürünün yetişebilmesine olanak sağlamaktadır. Son yıllarda tropik meyve üretiminde de zirvede yer alan Antalya başta muz olmak üzere birçok tropik meyvenin üretiminde de zirvededir. Tropik meyvelerin tüketiminin artması ve bu meyvelere olan talebi de artıracaktır. Böylece çiftçilerimiz katma değeri yüksek olan bu meyveleri yetiştirmeye yönelerek hem kendi refahlarını artıracak hem de ithalat yoluyla karşılanan tropik meyve ihtiyacını yerli üretim ile karşılayarak ülke ekonomisine de katkı sağlayacaktır. İl müdürlüğü olarak düzenlediğimiz eğitimlerle bu alanda bilinçli üreticiler yetiştirmeyi yayın ve yayım faaliyetleri ile de tropik meyvelerin tüketimini ve talebi artırmayı hedefliyoruz.

'EĞLENCELİ BİR ŞEKİLDE ANLATTIK'

Bu kapsamda İl Müdürlüğümüzce Türkçe, İngilizce ve Portekizce olarak hazırlanan avokado tanıtım filminin işitme engelliler için işaret dili versiyonunu hazırladık. Engelsiz hayat sloganı ile bu anlamda il müdürlüğü olarak sosyal sorumluluğumuz yerine getirdik. Filmde Avokadoyu konuşturarak çocuklara avokadonun nasıl bir meyve olduğunu ve ne şekilde tüketilmesi gerektiğini eğlenceli bir şekilde anlattık. 58 saniyelik filmde Avokado, kendisini tanıtarak faydalarını anlatıyor. Nasıl yenilmesi gerektiğini de anlatan Avokado, “Ben Antalya’nın coğrafi işaretli meyvesi Avokadoyum. Bana Timsah Armudu da derler. Faydam saymakla bitmez. Kalbinizin dostu, hastalıkların düşmanıyım. A, C, E vitaminlerince zengin, potasyum, magnezyum, kalsiyumla doludur içim. Yağım cildinize iyi gelir, yumuşacık yapar. Beni dalımdan koparır koparmaz yemeyin. Evinizin bir köşesinde olgunlaşana kadar misafir edin. Lütfen beni incitmeden ezerek, üstüme limon sıkarak, salata yapıp yiyin. Ya da üzerime bal dökerek ceviz taneleriyle afiyetle yiyin” diye ifade ediyor kendisini. Son olarak “Ben olsam beni yerdim” diyen Avokado “Ya siz?” diye soruyor" denildi.

'NE YAPSAK AZDIR'

İl Müdür Vekili Gökhan Karaca “İl Müdürlüğü olarak tarımsal üretimin verim ve kalitesinin artırılması için birçok projeye imza attık. Bu projelerin büyük çoğunluğu da insan odaklı olan projelerdir. Çünkü İnsanı eğitmeden, onları bilinçlendirmeden atılacak hiçbir adım başarıya ulaşamayacaktır. Kurum olarak tarımsal anlamda sorumluluğumuz olduğu kadar sosyal anlamda da sorumluluklarımız vardır. Her kurum elinden geldiğince bu sorumluluklarını yerine getirmelidir. Kamu kurumları halk için vardır asli görevleri dışında da halk için sosyal anlamda girişimlerde bulunabilirler. Daha önce gerçekleştirdiğimiz “Yeşeren Çocuklar” “Yeşeren Çocuklar +1 Down Syndrome” gibi projeler sosyal sorumluluk içerisinde yaptığımız projelerden bazıları. Bu kapsamda yaptığımız avokado filminin daha geniş kitlelere ulaşması için filmimizi Türkçe, İngilizce ve Portikizce’den sonra İşaret dili versiyonunu da hazırladık ve bunu kendi imkânlarımızla yaptık. Engelli vatandaşlarımız için ne yapsak azdır ve onları belirli günlerde değil her zaman hatırlamalıyız. Unutmayalım ki hepimiz birer engelli adayıyız. Bu şuurla hareket edersek hayatı onlar için daha da kolay kılabiliriz. “ dedi. 

Güncelleme Tarihi: 29 Ocak 2020, 10:06

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83