BEYAZ ALTINA REKOR FİYAT

Antalya Pamuk ve Narenciye Tarım Satış Kooperatifi Birliği (ANTBİRLİK) Genel Müdürlüğü, 'beyaz altın' olarak anılan pamukta, üreticisinin yüzünü güldürdü

BEYAZ ALTINA REKOR FİYAT
ANTBİRLİK, bu yıl uyguladığı fiyat politikasıyla pamuk üreticisinin yüzünü güldürdü. Antalya'nın geleneksel tarım ürünlerinin başında gelen pamuk ekimini arttırmayı hedefleyen birlik yönetimi, kilo bazında destekleme, prim ve fiyat politikasıyla pamukta bu yıl 'beyaz altın' dönemine dönüş ışığı yaktı.

ÇİFTÇİYE 30 MİLYON KATKI

ANTBİRLİK, ortaklarına ve pamuk üreticisine kilo bazında Türkiye'nin en yüksek fiyatını verdi. Antalyalı tarım üreticisine en yüksek 2 lira 36 kuruş fiyat vererek 15 bin ton pamuk alımı gerçekleştiren birlik, çiftçiye 30 milyon lira katkı sağladı.
ANTBİRLİK Genel Müdürü Hasan Erdoğan, pamuk üreticilerinin son yıllarda ürün fiyatlarının maliyetlerin altında kalması nedeniyle zor günler geçirdiğini belirtti. Antalyalı ortakların ve pamuk üreticilerin bu yılki fiyatı sevinçle karşıladığını ifade eden Erdoğan, önümüzdeki yıl ve yıllarda birliğin ortaklarına ve pamuk yetiştiricilerine yönelik destek politikalarını sürdüreceklerini kaydetti.

ÇİFTÇİNİN YENİDEN GÖZDESİ OLACAK

'Beyaz altın' olarak nitelendirilen pamuk üretimini, önümüzdeki yıllarda bölge çiftçisinin yeniden gözdesi haline getireceklerini belirten Erdoğan, “ANTBİRLİK olarak bölgede unutulmaya yüz tutan marka değerimiz olan pamuğu, yeniden eski günlerinde olduğu gibi yükseltmek için çalışmalarda bulunacağız” dedi.

Güncelleme Tarihi: 16 Aralık 2015, 09:38

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83