BORÇLARA TAKSİT, FAİZE AF GELİYOR

Vergi affı ve borçların yeniden yapılandırılmasına ilişkin kanun TBMM’nde kabul edildi. Kanunla, kamuya olan borçların faizleri silinecek ve borçlar 18 taksitte ödenebilecek.

BORÇLARA TAKSİT, FAİZE AF GELİYOR

 Torba Yasa içerisinde yer alan Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması’na ilişkin kanun TBMM’nden geçti. Kanun, bugüne kadar gerçekleşen en önemli vergi aflarından birisi olacak. Kanun, toplumun her kesimini ve her türlü kamu alacaklarını kapsıyor. AK Parti Antalya Milletvekili Av. Mustafa Köse, kanunun trafik cezasından, öğrenim kredisine, ecrimisilden vergi borçlarına kadar tüm kamu alacaklarını kapsadığını söyledi. Yasanın önümüzdeki günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın onayından geçerek, yürürlüğe girmesi bekleniyor. 

banner111
18 TAKSİTTE ÖDENEBİLECEK

Kamuya borcu olan vatandaşların fırsatı kaçırmayarak bu aftan yararlanmasını isteyen Milletvekili Köse, “Yasadan 6 milyon 300 bin vatandaşımız yararlanabilecek. Bu vatandaşlarımızın kamuya olan borçları 90 milyar lira dolayında. Kanunla 2016 yılı Haziran ayı sonuna kadar tahakkuk etmiş borçlar yapılandırılacak. Halkımızın kamuya olan borçlarının faizleri silinecek, yerine Üretici Fiyat Endeksi (ÜFE) oranında çok küçük bir fark alınacak. Ayrıca borçların, 18 aya kadar taksitle ödemesine de imkan sağlanıyor” dedi. 

31 EKİM SON GÜN

Bu kanundan yararlanmak isteyenlerin Resmi Gazetede yayınlanarak, yürürlüğe girdikten sonra 31 Ekim’e kadar borçlu olduğu kuruma müracaat etmesi gerektiğini belirten Köse, “Kanun Maliye Bakanlığı’nın yanı sıra, diğer bakanlıklara, SGK, İl Özel İdare, Belediyelere olan borçların yanı sıra TOBB, TESK, TÜRMOB, Barolar Birliği’ne olan aidat borçlarını da kapsıyor. Vatandaşlarımızın bu fırsatı kaçırmamalarını istiyorum” diye konuştu. 

BU AFFA İHTİYAÇ VARDI

Vatandaşın böyle bir af konusunda beklentisi olduğunu ifade eden Köse, “Antalya’da ekonomimiz önemli ölçüde turizm ve tarım ürünlerine dayanıyor. Rusya ile yaşadığımız kriz sonrası turizm ve tarımdaki daralma, toplumun her kesimini etkilemişti. Hükümetimiz tarafından tarım ve turizm sektörü ile küçük esnafımıza yönelik bir takım destekler verildi. Bu vergi affı da inşallah vatandaşımızın üzerindeki yükü önemli ölçüde hafifletecektir” şeklinde konuştu.

Güncelleme Tarihi: 07 Ağustos 2016, 08:30

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83