Demir'den esnafa müjde var

Alanya Esnaf ve Sanatkarlar Odası (ALESO) Başkanı Nuri Demir, sicilinde sorun olan esnafa müjdeyi verdi.

Demir'den esnafa müjde var

 27 Ocak (bugün) tarihli ve 29961 sayılı Resmi Gazete’de sicil affının yasalaştığını söyleyen ALESO Başkanı Nuri Demir, "Bu kanunun yürürlüğe girdiği tarihten önce kullandığı nakdî ve gayrı nakdî kredilerinin anapara, faiz ve/veya ferilerine ilişkin ödemelerini aksatan gerçek ve tüzel kişilerin, ticari faaliyette bulunan ve bulunmayan gerçek kişilerin ve kredi müşterilerinin karşılıksız çıkan çek, protesto edilmiş senet, kredi kartı ve diğer kredi borçlarına ilişkin 19 Ekim 2005 tarihli ve 5411 sayılı Bankacılık Kanunu'nun ek 1’inci maddesi hükmü uyarınca kurulan Türkiye Bankalar Birliği Risk Merkezi nezdinde tutulan kayıtları, söz konusu borçların ödenmesi, geciken kısmının bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihten itibaren 6 ay içinde tamamının ödenmesi veya yeniden yapılandırılması halinde, bu kişilerle yapılan finansal işlemlerde kredi kuruluşları ve finansal kuruluşlar tarafından dikkate alınmayabilirm deniliyor. Bu çerçevede, karşılıksız çıkan çek, protesto edilmiş senet, kredi kartı ve diğer kredi borçları olan kişilerin, bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihten itibaren 6 ay içinde borçlu olduğu finansal kuruluşa başvuru yapması gerekiyor. Bu kanundan yaklaşık 12 milyon kişi yararlanacak. Bizlerin ve diğer  sivil toplum kuruluşlarının ısrarlı teklif ve önerileri sonucunda bu kanunun çıkmasında emeği geçen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a, Başbakan Binali Yıldırım'a ilgili bakanlarımıza, vekillerimize ve bürokratlarımıza teşekkür ederim" dedi.   

banner111
YENİ FIRSATI KAÇIRMAYIN 

6736 sayılı kanundan yararlanmak üzere başvuruda bulunan ancak ödenmesi gereken tutarları zamanında ödeyemediği için yapılandırma başvurusu iptal olanların söz konusu tutarları 2017 yılı Mayıs ayı sonuna kadar geç ödeme zammı ile birlikte ödemek şartıyla yeniden yararlanabileceğini de hatırlatan Demir, "Bununla beraber anılan kanun kapsamında 2017 yılı Ocak ayından itibaren ödenmesi gereken taksitler dörder ay uzatıldı. Bir başka ifade ile ocak ayında ödenmesi gereken taksitler Mayıs ayı sonunda. Şubat ayında ödenmesi gereken taksitler Haziran ayı sonunda ödenebilecek ve diğer taksitler de aynı şekilde dörder ay ötelenebilecek. Yapılandırma başvurusu sırasında peşin ödeme seçeneğini tercih eden ancak borcunu süresinde ödeyemeyenler, dilerlerse 30 Nisan tarihine kadar ilgili vergi dairesine dilekçe ile başvurmak suretiyle borçlarını taksitlendirerek ödeyebilecek. 6736 sayılı kanundan yararlanmanın bir diğer şartı ise, cari dönem vergi, resim, harç ve benzeri borçların bir takvim yılı içinde ikiden fazla aksatılmaması olduğundan 2017 yılı içinde bu şartı yerine getiremediği için yapılandırması iptal olanlar da söz konusu borçlarını Mayıs ayı sonuna kadar ödemeleri şartıyla yapılandırmadan yararlanabilecek" diye konuştu.  

ÖLÇÜ ALETLERİNİ UNUTMAYIN 

Ölçü ve tartı aletleri beyanname dönemiiçin son günün 28 Şubat olduğunu anımsatan Demir, "Bilindiği üzere ölçü ve tartı aletlerinin 3516 sayılı Ölçüler ve Ayar Kanunu'nun gereği belirli periyotlarda muayene ve damgalanmaları yapılıyor. Esnafımızın kullanmış olduğu ölçü ve tartı aletlerini 1 Ocak–29 Şubat tarihleri arasında Alanya Belediyesi Ölçüler ve Ayar Birimi'ne beyannamesini vermeleri gerekiyor" ifadelerini kullandı.

Güncelleme Tarihi: 27 Ocak 2017, 17:14

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83