Esnaf Şahin'den yardım istedi

Alanya esnafının son günlerde marka avukatlarıyla yaşadığı ‘taklit ürün’ tartışmalarının ardından çok sayıda esnaf bir araya gelerek ALTSO Başkanı Mehmet Şahin’i ziyaret etti. Esnafın sorunlarını dinleyen Başkan Şahin, “Yasal mevzuat çerçevesinde esnafımızın her zaman yanındayız’ dedi.

Esnaf Şahin'den yardım istedi

 Taklit ürün konusunda marka avukatlarıyla her yıl karşı karşıya geldiklerini Başkan Şahin’e aktaran esnaflar, Şahin’den destek istedi. Kendi çözüm önerilerini de sunan esnaflar, esnafın yanında duran onlarla birlikte mücadele eden Başkan Şahin’e teşekkür etti.

banner111
Esnafların sorularını tek tek not alan Başkan Şahin, “Esnaflarımızın yaşadığı sorunları biliyoruz. Bunu her zaman dile getiriyoruz. Gerek medya aracılığıyla gerekse Ankara ziyaretlerinde ilgili bürokratlara da yazılı ve sözlü olarak anlatıyoruz” dedi.

ŞAHİN: “BATAKLIĞI KURUTUN”

Avrupa Birliği (AB) norm yasalarıyla birlikte taklit ürünlerin yasaklandığını ve ağır cezaların geldiğini belirten Başkan Şahin, “Yasalara saygılıyız. Bunu her zaman söylüyoruz. Meclisimizden geçen her yasaya saygımız büyük. Ama başından beri savunduğumuz bir şey var; esnafa el atmadan önce bataklığı kurutun. Alanya’da imalathane olmadığını defalarca söyledik, her toplantıda gündeme getirdik. Bu konuyu yetkililerle de görüştüm. Yasal mevzuat çerçevesinde bizlere destek vermesini istedim” dedi.

ŞAHİN: “TURİST TAKLİT ÜRÜN ALDIĞINI BİLİYOR”

“Turistler taklit ürün aldığını biliyor” diyen Başkan Şahin, “Bu marka avukatlarına daha önce de seslendik. Burada turist kandırılmıyor. 150 dolarlık bir gömleği ya da 2 bin dolarlık bir saati turist burada 10-20 dolara, tişörtü 2-3 dolara alıyor. Turist bunun taklit ürün olduğunu biliyor. Buradan tekrar çağrı yapıyorum avukatlara. Esnafın durumu ortada, yaşanan krizler belli. Esnafa gelmeden önce imalathaneleri kapatın” dedi.

ŞAHİN: “TURİZM BAKANIMIZLA GÖRÜŞECEĞİZ”

Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı ile önümüzdeki hafta bir toplantı gerçekleştireceklerini belirten Başkan Şahin, “Turizm Bakanımızla görüşeceğiz. Bu hafta randevu vermişti. Dışişleri Bakanımız yurt dışında olduğu için randevu tarihini önümüzdeki haftaya attık. Turizm Bakanı’mızla görüşünce bunları tekrar gündeme getireceğiz. Esnafımızın taleplerini birinci ağızdan bakanımıza anlatacağız. Destek isteyeceğiz. Biz bu sorumluluktan kaçmayız, üyelerimizin, esnafımızın yanındayız. Elimizden gelen her türlü gayreti göstereceğiz” diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 01 Şubat 2017, 16:38

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83