ESNAFA ÇOK ÖNEMLİ UYARI

Antalya Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (AESOB) Başkanı Adlıhan Dere, esnafın kefalet kooperatiflerinden aldığı kredilerin yapılandırılması için son tarihin 29 Temmuz olduğunu hatırlattı.

ESNAFA ÇOK ÖNEMLİ UYARI

 AESOB Başkanı Adlıhan Dere, Esnaf ve Sanatkârlar Kredi Kefalet Kooperatiflerinden alınan kredilerin ödeme yapılandırması ile ilgili esnafı uyardı. Başkan Adlıhan Dere, “Kredi borcu kooperatif takibine giren esnafımızın 29 Temmuz 2016 tarihine kadar kooperatife başvurup yapılandırma istemeleri halinde takipteki asıl alacak tutarına hiçbir gecikme faizi hesabı yapılmayacak olup; asıl alacak tutarı defaten ödenmek istendiği takdirde faizsiz tahsil edilecek” dedi.

banner111
Taksitlendirmede 12 ve 24 aylık seçenekler bulunduğunu belirten Başkan Dere, “Borcun 12 aya kadar taksitlendirilmesi talep edildiği takdirde, asıl alacak tutarına taahhüt tarihinden itibaren yüzde 8 faiz oranı üzerinden 12 aylık basit faiz hesaplanacak ve asıl alacak tutan ile hesaplanan faiz tutarı 12 eşit taksitte tahsil edilecektir. Borcun 24 aya kadar, taksitlendirilmesi talep edildiği takdirde, asıl alacak tutarına taahhüt tarihinden itibaren yüzde 12 faiz oranı üzerinden 24 aylık basit faiz hesaplanacak ve asıl alacak tutarı ile hesaplanan faiz tutarı 24 eşit taksitte tahsil edilecektir” diye konuştu.

Başkan Dere şöyle devam etti;

“Hakkında icra takibi yapılmış ortakların rehinli veya haczedilen menkul ve gayrimenkullerinin satışı istenmişse ya da borca karşılık araçlarında yakalama gerçekleşmiş ise bu durumda kooperatif takibinde bulunan tutarın en az yüzde 50' si defaten tahsil edilecek, kalan kısmı ise ortağın talebine göre ve icra nezdinde taahhüt almak kaydıyla 24 aya kadar taksitlendirilebilecektir. Bu şekilde borcu yapılandırılan ortakların menkul ve gayrimenkullerinin satış işlemlerinden vazgeçilerek haciz işlemi durdurulacak, araçlarında yakalama bulunan ortakların yakalama işlemi kaldırılacaktır. Borcu taksitlendirilen ortakların daha sonra borcu defaten ödemek istemeleri durumunda taksitlendirme esnasında hesaplanan faiz miktarı ile birlikte borcun tamamı tahsil edilecek, hesaplanan faiz miktarından herhangi bir indirim söz konusu olmayacaktır” diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 27 Temmuz 2016, 11:36

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83