Fenercioğlu A.Ş.'den Alanya’da bir ilk

Fenercioğlu A.Ş.'den Alanya’da bir ilk

Alanya’nın ilki olarak kayıtlara geçen Fenercioğlu Gayrimenkul Yatırım Fonu, düzenlenen kahvaltı organizasyonu ile birlikte basın mensuplarına tanıtıldı.

Alanya’da bir ilke imza atan Fenercioğlu A.Ş., gerçekleştirdiği basın toplantısı ile yeni gayrimenkul yatırımı olan Fenercioğlu Gayrimenkul Yatırım Fonu’nu basın mensupları aracılığı ile gerçekleştirdiği kahvaltı etkinliğinde tanıttı. Alanya’nın inşaat ve emlak sektöründe önemli konumda olduğunu belirten Fenercioğlu, “Alanya inşaat sektöründe zirvede bir lokasyon. Bunu yatırımla, ticaretle geliştirmek istiyoruz” dedi.

Fenercioğlu, kendisinden desteğini hiç esirgemeyen Alanya Belediye Başkan Adayı Mehmet Şahin’e de konuşmasında teşekkür etti.

Alanya’da bir ilk olan Türkiye’de de sayılı firmanın sahip olduğu gayrimenkul yatırım fonu kurma hakkını kazandıklarını açıklayan Fenercioğlu, “Firmamızın sorumluluğu biraz daha arttı. Geçen hafta itibarıyla firmamızın tüm hareketleri, yatırımları, projeleri Kamu Aydınlatma Platformu (KAP) tarafından denetlenecek ve bu süreçte yatırımlarımız biraz daha denetim altında olacak. Bu bize ekstra sorumluluk yükleyecek. Çünkü firmamız Alanya’dan çıkan ve Türkiye çapında Avrupa, ardından da uzun vadede dünya çapında firma olma vizyonuyla çalışmalarına devam ediyor” dedi.

Fenercioğlu, “Gayrimenkul fonları aslında dünyanın birçok gelişmiş ülkesinde yatırımcıların tercih ettiği bir yatırım şekli. Ülkemizde de 10 yıldır kurumsal, profesyonel yatırımcıların tercih ettiği yatırım şekli haline geldi. Bunun birçok avantajı var. Yatırımcıların istediği en büyük beklenti güvenilirlik ve devlet garantisi. Gayrimenkul fonları ile bizle yatırım yapanların bugün itibariyle tüm yatırımları devletin garantisi altında olacak. Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) sürekli bu denetimi yapacak. Bu bizi artı yönde motive edecek. Şu an geldiğimiz noktada Alanya merkezli 3 ülkede inşaat yapabilen tek firmayız. Hedefimiz ileride birçok ülkeye bayrağımızı taşımak. Öncelikle Alanya’yı tanıtıyoruz. Daha sonra da ülkemizin bayrağını dalgalandırıyoruz. Bunu anlatmak yetmiyor. Bunu yatırımla, ticaretle geliştirmek istiyoruz. Yarın itibarıyla birçok operasyonumuzu İstanbul’a taşıyoruz. Bunu yaparken Alanya, Antalya, Kıbrıs, İstanbul ofisi ile devam edecek” ifadelerine yer verdi.


Alanya’da inşaat sektörünün son 6 aydaki gelişmelerle geriye gittiğini vurgulayan Fenercioğlu, “İkametgah sorunları vesaire bizim dile getirdiğimiz, bence bizim büyüttüğümüz sorunlar. Geçen sene sadece yüzde 10 ikametgah vermişiz. Yöneticiler bu konuyu dilendirmeyip biraz daha akışına bırakırsa konu unutulup eski günlerine döneriz. Geçtiğimiz yıldan beri Alanya için yatırım yapıyoruz. Alanya inşaat sektöründe zirvede bir lokasyon” dedi.

Fenercioğlu açıklamasının devamında, “Ülkemizde 400 bin dolara tapu alan bir yabancı ülke vatandaşı güvenlik sorunu yoksa Türk vatandaşlığı elde edebiliyor. Kurduğumuz gayrimenkul yatırım fonuna yatırım yapanlar hiçbir tapu edinimi olmadan vatandaşlık kazanma hakkı elde edebiliyor. Bu devletin bize vermiş olduğu yetki ve güvenin göstergesi. Gayrimenkul yatırım fonlarının büyüklüğü ve hacmi bizim ölçeğimizde belli olacak. Bu anlamda halka açık, denetim altında, şeffaf olması yatırımcıların tercih sebebi oldu. Çok ciddi hacim yakalamayı hedefliyoruz. Gayrimenkul yatırım fonlarının mantığı küçük yatırımcıyı büyük yatırımlara teşvik etmek. Büyük arsa ya da dairelere ortak ederek karları paylaşmak. Gayrimenkul yatırım fonlarındaki tüm gelir vergiden muaf. Tüm karlılığı ve anapara da devlet garantisinde. Gayrimenkul yatırım fonu ile nitelikli yatırımcıyı şehre çekmiş oluyoruz” ifadelerine yer verdi.

Borsa alanında da çalışmaları olup olmadığı sorusu üzerine Fenercioğlu, “Bizim gayrimenkul yatırım ortaklığını tamamlayıp ona da başvurularımız devam ediyor. Finalde borsada işlem yapan bir şirket haline gelmek. Tüm şartlar sağlandıktan sonra borsa hamlesi yapmayı ilerde planlıyoruz” yanıtını verdi.

Ticaretteki başarıları üzerine siyasette de adımları olacağı sorusunun üzerine Fenercioğlu, “Alanya’da yerel seçim arefesinde öncelikle Alanya için hayırlı olmasını diliyorum. Benim şu anki hedeflerimin arasında siyaset yok zaten çok yoğun bir çalışma temposundayım. Hem vaktim hem de hedefim yok” dedi.

banner111

Yatırım fonu ve inşaat sektörü açıklamalarının ardından katılımcılara teşekkür eden Aycan Fenercioğlu, basın mensupları ile fotoğraf çektirdi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83