Halde komisyoncu ve tüccarlar birbirine girdi

Hale ürün girişi azalınca sebze piyasasını oluşturan komisyoncu ve tüccarlar arasında fiyat tartışmaları yaşanıyor.

Halde komisyoncu ve tüccarlar birbirine girdi

Antalya Büyükşehir Belediyesi Kumluca Sebze ve Meyve Toptancı Halinde günlük sebze fiyatlarını oluşturan kurulda fiyat tartışmaları yaşanıyor. Ürün girişinin azaldığı Kumluca Halinde günlük sebze fiyatlarını oluşturan, komisyoncu ve tüccarlardan oluşan kurul fiyatları belirlemekte zorluk çekiyor. Tüccarlar fiyatlar yükselirse aldıkları ürünlerin ellerinde kalacağını iddia ederken, komisyoncular ise domates, patlıcan, kabak ve salatalık dışında ürün çeşidi bulmakta zorlandıklarını iddia ediyor.

banner111
Kumluca Yaş Sebze ve Meyve Komisyoncular Derneği Başkanı Selahattin Okur, “Yaş sebze ve meyve işi arz talep işidir. Fiyatlarımız tonajlar düştüğü için artmıştır. Bu mevsimde özellikle Mart ayında ürün azalır, talepte artar. Buna göre de fiyatlar artar” dedi.
Fiyat piyasası oluşturulan kurulu izlemek için toptancı haline gelen Kumluca Ziraat Odası Başkanı Süleyman Kayhan da “Komisyoncularımız ürün bulmakta zorlanıyor. Bu yüzden özellikle bazı sebze çeşitleri yok satıyor. Havaların ısınması ile önümüzdeki günlerde ürünler artacak, fiyatlar da düşecektir” diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 12 Mart 2017, 12:58

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83