İşte Alanya'da küçük esnafı bitiren harita

Alanya'da sadece Alaiye Caddesi ve Hacet Caddesi'nin kesiştiği bölgede tam 8 incir market hizmet vermekte. Bu durum küçük esnafı adeta boğdu.

İşte Alanya'da küçük esnafı bitiren harita
Son yıllarda sayısı hızla artan zincir marketlerin esnafa olumsuz etkileri sık sık tartışıldı, Alanya Bakkal ve Bayiler Odası, zincir marketlerin açılışlarına siyah çelenk göndererek durumu protesto etti. Sosyal medya mesajları ve farklı görsellerle mahalle bakkalını korumaya çalışan odanın bu faaliyetleri sonuç vermedi. Peş peşe açılan zincir marketler nedeniyle küçük esnaf olarak tabir edilen mahalle bakkalları kapılarına kilit vurmak durumunda kaldı.

Alanya genelinde 157 zincir market yer alıyor. İçerisinde bir çok çeşidi bulunduran süpermarketlerde eklenince bu rakam 200’e yaklaşıyor. Yoğunluğun en fazla bulunduğu yer ise Alaiye yani  prestij  caddesinin Hacet Caddesi ile kesiştiği bölge. Söz konusu dar alanda tam 8 incir market hizmet vermekte. Eşref Kahvecioğlu Caddesi, Alaiye Caddesi, Sugözü Caddesi ve 25 metrelik yol ile çevrili alanda ise 17 adet büyük market yer alıyor. Bu marketlerden 7 tanesi Şok, 4 tanesi A-101, 3 tanesi BİM, 1’İ Migros, 1’i Arden ve 1’i de Hasgül market.

Süpermarketlerden esnafa en fazla kaybı yaşatanlar ise mahalle bakkalı gibi türeyen zincir marketler. Balık ve et ürününden manava, oyuncaktan, teknolojik cihaz ve ev ürünlerine kadar her şeyi satan marketler çevredeki neredeyse tüm esnafın iş kaybı yaşamasına neden oluyor.

Zincir marketlerin mantar gibi çoğalması ve ruhsat almalarının önünde hiç bir engel olmaması, küçük esnafı adeta isyan noktasına getirdi. Esnaf, süpermarketlerin oluşturulacak esnaf haritası ile belli bir mesafe aralığında açılması, her türlü ürünü satmalarının engellenmesini istiyor.

Güncelleme Tarihi: 27 Temmuz 2018, 17:07

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83