Kredi çekenlere müjdeli haber!

Bankadan kredi çekip ödeyemeyenler için yeni bir fırsat doğdu. Artık borçlara Varlık Yönetim Şirketi bakıyor. Şirket, borcunu ödemek isteyene taksit imkanı dahil birçok avantaj sunuyor.

Kredi çekenlere müjdeli haber!
Bankadan kredi çekip ödeyemeyenler için yeni bir fırsat doğdu. Artık borçlara Varlık Yönetim Şirketi bakıyor. Borçlu kalmak istemeyenler için yeni imkanlar var. 500 bin kişi borcundan kurtuldu. Bankalar, 2 milyon müşteriden tahsil edemediği alacaklarını 'varlık yönetim şirketi'ne devretti. Devredilen tutar 28.7 milyar lira. Şirketler borcunu ödemek isteyene büyük avantaj sunuyor. Taksit imkanı da var

YILLARDIR TAHSİL EDİLEMEDİ

Bankadan kredi çekip 90 günlük sürede ödeyemeyenler yasal takibe düşüyor, yani avukatlık oluyor. Avukatlar da tüm çabaya rağmen 2-3 yıl içinde bu borcu tahsil edemezse bankalar, kredi ve kredi kartı alacaklarını belli bir tutar karşılığında varlık yönetim şirketlerine devrediyor. Borç devredildikten sonra muhatap varlık yönetim şirketleri oluyor.

16.4 MİLYARI BİREYSEL

Varlık yönetim şirketleri, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'ndan (BDDK) aldıkları lisansla ve yine BDDK denetiminde faaliyet gösteriyor. Şirket sayısı 12. Bu şirketlerde borçlu 2 milyon kişinin dosyası var. Bankaların devrettiği tahsili gecikmiş borç toplamının 16.4 milyar lirası bireysel, 12.3 milyar lirası ticari (KOBİ) krediler olmak üzere 28.7 milyar lira.

Güncelleme Tarihi: 04 Haziran 2017, 16:19

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83