Musluoğlu: KDV çiftçiye geri ödenmeli

Alanya Ziraat Odası Başkanı Turgut Musluoğlu önceki yıllarda yapılan bir uygulama olan 'KDV'nin çiftçilere geri ödenmesi' siteminin tekrar geri gelmesi gerektiğini söyledi.

Musluoğlu: KDV çiftçiye geri ödenmeli
Alanya Ziraat Odası Başkanı Turgut Musluoğlu Alanya'da bir çok köye çıkarma yaptı. Köylerde çiftçilerle görüşen Musluoğlu sorunları dinledi, bilgiler verdi, notlar aldı. Musluoğlu'na dünki gezisinde ALTSO ve ALTİD'de aktif olarak rol alan Kerim Yılmaz'da eşlik etti. 

Musluoğlu, dün sabah saatlerinde Kestel ve Yaylalı mahallerlerindeki üreticileri ziyaret etti. Bahçeleri gezen Musluoğlu üreticilerle konuştu.

Musluoğlu'nun bir sonraki durağı ise Dimçayı bölgesi oldu. Buradaki üreticelere, Musluoğlu tarafından sulama ve gübreleme gibi konularda bilgilendirme yapıldı. Musluoğlu ve Yılmaz yeni sera kuran bir çiftçiden alıveriş yaptılar. 

Musluoğlu bilindiği gibi geçen haftalarda Kargıcak, Yeşilöz, Büyükpınar, Hocalar, Özvadi, İmamlı ve Uğrak'ta çiftçilerle buluşmuştu. Mahalle mahalle gezip çiftçileri bilgilendiren Musluoğlu'nun bu hareketi, çiftçiler tarafından da çok beğenildi.

Gezileri sırasında edindiği izlenimlerle ilgili konuşan Musluoğlu çiftçinin büyük bir sorununa parmak bastı. Musluoğlu, "Sulama suyu ve bölgedeki elektrik trafolarının yetersiz olduğuna dair bilgi almıştık." dedi. Bununla birlikte bir fikir ortaya atan Musluoğlu, "Enerji ve zirai gübredeki verginin çiftçiye geri ödenmesi gerekiyor. Gübredeki KDV üreticiye yansımamıştı. Aynı uygulama Zirai gübre ve enerji içinde yapılmalı. KDV'nin üreticiye geri ödenmesi çiftçiyi mükafatlandıracaktır. Önceki yıllarda böyle bir uygulama vardı zaten." diye konuştu.

Musluoğlu'nun gezilerine de son hızla devam edeceği öğrenildi.

Güncelleme Tarihi: 09 Haziran 2017, 11:03

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83