O BELGENİN BEDELİ BELLİ OLDU

Alanya Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü TAPDK Satış Belgesi 2016 Yılı Süre Uzatma İşlemleri Hakkında bir duyuru yayınladı.

O BELGENİN BEDELİ BELLİ OLDU

 Alanya Gıda Tarım ve  Hayvancılık İlçe Müdürlüğü'nün açıklaması şöyle: 

banner111
TAPDK Satış Belgesi 2016 Yılı Süre Uzatma İşlemi Hakkında Duyuru

TAPDK tarafından düzenlenen satış belgeleri için süre uzatım işlemleri Alanya Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğümüz tarafından 04 Ocak 2016 – 31 Mart 2016 tarihleri arasında yapılacaktır. TAPDK tarafından düzenlenen satış belgeleri için 31 Mart 2016 Perşembe günü mesai saati sonuna kadar süre uzatım işlemi yapılmadığı takdirde, anılan tarihten sonra ürün (tütün mamulü, alkol ve alkollü içki) satın alınması mümkün olmayacak ve satıcıların mevcutlarında bulunan ürünleri Nisan ayı sonuna kadar tasfiye etmeleri zorunlu olacaktır. 31 Mart 2016 Perşembe günü mesai saati sonuna kadar süre uzatım işlemi yaptırmayan satıcıların faaliyete devam etmek istemeleri halinde, yeniden belge almaları gerekmektedir. 

2016 yılı süre uzatım işlemleri aşağıdaki usul ve esaslar çerçevesinde gerçekleştirilecek olup, Süre uzatım işlemi yaptırmak isteyen satıcıların satış belgesi işlemlerini yürütmek üzere İlçe Müdürlüğümüze başvuru yapmaları, TAPDK belgelerinin aslı, 1 adet fotokopisi ve sure uzatım bedelinin bankaya yatırdığına dair dekontun aslını yanlarında bulundurmaları gerekmektedir. Başvuru sırasında İşletme Kayıt Belgesi olmayan işletmeler, İşletme Kayıt Belgelerini Müdürlüğümüzden almaları gerekmektedir.

2016 yılı için belirlenen ve aşağıda yer verilen işlem bedelinin, Ziraat Bankası şubelerinde kullanıma açılmış bulunan "TAPDK Kurumsal Tahsilat Ekranı" vasıtası ile, havale ücreti vs. isimler altında herhangi bir masraf ödemeksizin ve Kurum sicil numarası beyan edilerek Kurum hesabına yatırılması gerekmektedir. 

Ziraat Bankası şubelerinde ve ATM’lerinde kullanıma açılmış bulunan TAPDK Kurumsal Tahsilat Ekranında "Yeni Başvuru" ve "Süre Uzatım İşlemi" olmak üzere 2 farklı tahsilat seçeneği yer almaktadır. İşlemin doğru bir şekilde sonlandırılabilmesi için Bankada görevli memurun "tahsilatın mutlak surette Süre Uzatım İşlemi seçeneğinden yapılması gerektiği" konusunda uyarılması önem arz etmektedir. 

Süre uzatım işlemi bedeli kesinlikle havale veya EFT gibi yollarla ya da Ziraat Bankası şubelerindeki TAPDK Kurumsal Tahsilat Ekranının sure uzatım bölümünden ve yeni başvuru bölümünden diğer bir değişle T.C. kimlik numarası veya vergi numarası beyan edilerek ödenmemelidir. Aksi taktirde işlem bedeli Kurum hesabına yatırılmış olsa dahi satış belgesi iptal duruma düşecek ve geçerliliğini kaybedecektir.

2016 Yılı için belirlenen süre uzatım işlem bedelleri şöyledir.

1 – Tütün Mamulü, Alkollü İçki ve Etil Alkol /Metanol Toptan Satış Belgeleri

İl merkezlerinde ve Büyükşehir belediyesine dahil ilçelerde 3.850 TL

2 – Tütün Mamulü, Alkollü İçki ve Etil Alkol Perakende Satış Belgeleri

İl merkezlerinde ve Büyükşehir belediyesine dahil ilçelerde 255 TL

3 – Açık İçki Satış Belgeleri

İl merkezlerinde ve Büyükşehir belediyesine dahil ilçelerde 1.045 TL

4 – Nargilelik Tütün Mamulü Sunum Uygunluk Belgesi  

İl merkezlerinde ve Büyükşehir belediyesine dahil ilçelerde 2.550TL

Güncelleme Tarihi: 18 Aralık 2015, 13:29

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83