Şahin'in talepleri karşılık bulmaya devam ediyor

Şahin'in talepleri karşılık bulmaya devam ediyor
Tüm dünyayı etkisi altına alan Covid 19 Pandemisi sürecinde yaptığı çalışmalarla kamuoyunun takdirini kazanan ALTSO Başkanı Mehmet Şahin’in bir talebi daha karşılık buldu. Turizm bölgelerinin sorunlarının takipçisi olmaya devam eden Şahin’in en son Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Kültür Turizm Bakanı Nuri Ersoy’un katılımıyla gerçekleştirilen “Sağlıklı Turizm, Güvenli Kent” etkinliğinde dile getirdiği Turizmde KDV Oranlarında indirim talebi de olumlu sonuçlandı.

ŞAHİN; “GÜNCELLENEN TALEPLERİMİZİN TAKİPÇİSİ OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Konuya ilişkin olarak bir açıklama yapan Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Konaklama ile Yeme İçme hizmetlerinde yüzde 8 olan KDV oranının yüzde 1’e indirildiğini açıkladı. Bunun yanı sıra zor durumdaki işletmeler için İş Yeri Kira Stopaj oranının da yüzde 20 den yüzde 10’indirilmei üzerine bir açıklama yapan ALTSO Başkanı Mehmet Şahin, “Mart ayında tüm dünyayı olduğu gibi ülkemizi de etkisi altına alan pandemi süresince bölgemizin sorunlarını takip ettik ve sürekli güncelledik. Bu talepleri ilgili bakanlıklar ve TOBB nezdinde sürekli takip ettik zaman içinde taleplerimizin birçoğunun karşılandığını gördük. Şimdi de iş insanlarımızı ve özellikle turizm bölgeleri için sunduğumu bazı taleplerimizin daha karşılandığını görüyoruz. Bundan sonra da iş inanlarımızın sorunlarını ve bu sorunlara ilişkin taleplerini takip etmeye devam edeceğiz” diye konuştu.

Bilindiği üzere Şahin daha önce de kredi talepleri esnasında bankaların istediği SGK ve Vergi Borcu Yoktur yazısı zorunluluğunun kaldırılmasında, TOBB Nefes Kredisi ve Can suyu Kredisi çıkması başta olmak üzere birçok konuya öncülük etmiş ve bu yöndeki talepleri kabul görmüştü.

ÇAVUŞOĞLU VE İLGİLİLERE TEŞEKKÜR

Süreç içerisinde taleplerinin bir bir kabul edilmesinden duyduğu memnuniyeti dile getiren ALTSO Başkanı Mehmet Şahin, “Taleplerimizin karşılanmasındaki katkıları başta Alanya’mızın Gururu Dışişleri Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu ile Hazine ve Maliye Bakanımız Berat Albayrak olmak üzere reel sektör ve iş dünyasının yanında olduğunu hissettiren hükümetimize teşekkür ederiz” dedi. 

Güncelleme Tarihi: 31 Temmuz 2020, 16:22

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83