ŞİMDİ TAM YATIRIM ZAMANI

Türkiye'nin gayrimenkul piyasasının yüzde 75'ini oluşturan yedi ilden (İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Antalya, Adana ve Kocaeli) 450'yi aşkın mahalle için metrekare satış ve kira fiyatlarındaki son bir yıl içindeki değişime dikkat çeken Kanyon Otomotiv İnşaat ve Emlak Firma Sahibi Ramazan Şahin; “Yatırım yapmak isteyenler için şimdi tam zamanı” dedi.

ŞİMDİ TAM YATIRIM ZAMANI
 FİYATLAR HENÜZ YANSIMADI
Özellikle siyasi istikrarsızlık ve artan faiz oranları nedeniyle son 8-9 aydır konut satışlarında belirgin bir azalma yaşandığını kaydeden Şahin ; “Bu yüzden maliyetlerin artmasının ve döviz kurunun yükselmesinin henüz ev fiyatlarına zam olarak yansımadı. Tek parti iktidarının çıkmadığı 7 Haziran seçimleri sonrası gayrimenkul sektöründe durgunluk yaşanmıştı. Ancak 1 Kasım seçimlerinden sonra ise Piyasaya güven geldi. Rusya krizinin ardından yaşanan Ekonomik durgunluk, kısa bir süre içerisinde kendini toparlanarak tırmanışa geçecektir” şeklinde konuştu.

İstikrarın olmadığı yerde yatırımcıların tedirgin olduğunu anlatan Şahin; "Konut sektörü, siyasi belirsizliğin yaşandığı 5 aylık süreçte yaşanan kayıpları ve sonrasında yaşanan Rusya krizini   kısa bir zamanda atlatacaktır. Buna inanıyoruz. Ekonomik parametrelerdeki hareketler de bu görüşümüzü destekliyor" ifadelerini kullandı.

YATIRIM YAPACAKLAR ELİNİ ÇABUK TUTSUN

Son günlerde Siyasi olarak yaşanan rahatlamanın, ekonomiye de yansıdığını belirten Şahin; “Özellikle Antalya’da yatırım yapacaklar elini çabuk tutmalı. Kısa bir zaman zarfı içerisinde Emlak fiyatları tırmanışa geçecek. Yerel Yönetimlerin yapmış oldukları çalışmalar ve EXPO 2016 Antalya Fuarı Antalya’ya giderek daha çok değer katmaya başladı. Bugün almaya niyetlendiğimiz bir Gayrimenkulü 6 ay bir yıl sonra aynı fiyata almamız zor olacak” şeklinde konuştu.

Antalya Emlak piyasasında Arsa ve Konut fiyatlarının  en az  Yüzde 30 gibi bir artış beklediğini ifade eden Şahin; “Sonradan vah tüh dememek için şimdiden yatırımınızı yapın. Aksi halde bugün almaya niyetlendiğiniz arsa veya konutu 6 ay 1 yıl sonra aynı fiyata almak neredeyse imkansız olacak ve en az Yüzde 30 bir artış olacaktır. Yani bugün Yüz bin liraya alacağımız bir konutu semtine göre 130 Bin 140 Binden aşağı almak çok zor olacak. O yüzden şimdi tam zamanı” dedi.


Güncelleme Tarihi: 10 Mart 2016, 09:59

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83