TARSİM bilgilendirme toplantısı yapıldı

TARSİM, Antalya Bölge Müdürlüğü tarafından 20 Ocak 2017 tarihinde Alanya Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü toplantı salonunda muhtarlara ve üreticilere yönelik tanıtım ve bilgilendirme toplantısı düzenledi.

TARSİM bilgilendirme toplantısı yapıldı

 Düzenlenen toplantıya Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Mehmet Rüzgar, Alanya Ziraat Odası Başkanı Turgut Musluoğlu, TARSİM Antalya bölge yetkilileri, mahalle muhtarları ve İlçe tarım müdürlük çalışanları ve üreticiler katıldı.

banner111
Toplantıda açılış konuşması yapan Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Mehmet Rüzgar"Tarım Sigortalarında asıl amacın; Doğal afet ve hastalıkların, tarım ve hayvancılıkta neden olduğu zararları kısmen de olsa karşılayıp üreticileri gelir istikrarına kavuşturarak üretimin devamlılığını sağlamaktır. İlçemizde de Tarım Sigortaları Kanununun çıktığı 2005 yılından beri yapılan sigortalanan bitkisel ürün ve hayvan sigorta poliçe sayısı her yıl artış gösterdi.
Üreticilerimizin olası bir tabii afetten etkilenmeleri durumunda mutlaka tarım sigortası yasasından yararlanarak zararlarını en aza indirmeleri için % 50 si devlet tarafından karşılanan Tarım Sigortasını yaptırmalarını önermekteyiz. İlçe Müdürlüğümüz olarak Alanya ‘da Tarım Sigortasının önemini teknik elemanlar tarafından çiftçi toplantılarında anlatmakla birlikte TARSİM tarafından gönderilen broşür ve kitapçıklar çiftçilerimize dağıtılmaktadır" dedi.
Toplantıda daha sonra TARSİM yetkilileri tarafından mahalle muhtarlarına ve üreticileredevlet destekli Tarım Sigortaları Sisteminin işleyişi, branşlar ve teminatlar hakkında bilgi verildi. 

Güncelleme Tarihi: 20 Ocak 2017, 14:28

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83