TEKİN'DEN FLAŞ C-T ÖNERİSİ

Havalimanı Taksiciler Kooperatifi Başkanı Adem Tekin, taşıma sektörü esnaflarını sevindirecek çok önemli bir öneri sundu. Başkan Tekin, "Gazipaşa başta olmak üzere 14 ilçede iyi bir lobi oluşturulursa, C ve T plaka ücretleri minimum seviyeye çekilebilir" dedi.

TEKİN'DEN FLAŞ C-T ÖNERİSİ

S.S. 352 Nolu Kahyalar Havaalanı Taksiciler, Minibüsçüler, Otobüsçüler ve Taşıyıcılar Kooperatifi, yaklaşan turizm sezonu öncesi üyelere yönelik yemekli toplantı düzenledi. Deniz yolundaki Saray Restoran'da gerçekleştirilen gecede konuşan Kooperatif Başkanı Adem Tekin, Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından servis minibüslerine verilecek olan C plaka ve ticari taksilere verilecek olan T plakalarla ilgili ilginç bir öneri gündeme getirdi. Başkan Tekin, "Gazipaşa'da 152 öğrenci servisi bulunuyor. Antalya Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nde alınan karar gereği, minibüsçü esnaflarımız her bir plaka için 10 bin lira olmak üzere toplamda 1 milyon 520 bin lira para ödeme yapmak durumunda kalacaklar" dedi.

banner111
LOBİ OLUŞTURULMALI

Sözlerine "Zaten esnaflarımız krediyle ayakta duruyor" diyerek devam eden Başkan Tekin, "Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi, C plakalarda olduğu gibi T plakalar konusunda da karar alacak. Sektörde çalışan esnaflarımız yine ağır borç yükü altına girecek. Bu mağduriyetleri önlemek adına kooperatif olarak, Gazipaşa Belediye Başkanı Sayın Adil Çelik, Gazipaşa Ulaştırma Hizmetleri Esnaf Odası Başkanı Sayın Mustafa Şahin ve Antalya Büyükşehir Belediyesi Gazipaşa Koordinatörü Sayın Ahmet Büyükakça'ya önerimiz var. Taşıma sektöründeki esnaflarımız için, Gazipaşa’mız için lütfen siyaset gözetmeksizin birlik olunuz, diğer 13 ilçenin yetkilileriyle lobi oluşturunuz" şeklinde öneride bulundu. 

ÇÖZÜM YERİ TÜREL

BAŞKAN Tekin, "Eğer güçlü bir lobi oluşturulabilir ise, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Menderes Türel ile randevu alınır ve konu görüşülür. Sayın Menderes Türel Başkanımızın sizleri kırmayıp, servis minibüsleriyle ilgili konuyu tekrardan meclis gündemine taşıyarak, ilçeler için belirlenen C plaka ücretleri(2-3 bin liraya) düşürülebilir, ticari taksi plakalarıyla ilgili istenecek tutar da minimum seviyede olabilir.  Servis araçları ve ticari taksiler için gerekli girişimlerin, değerli büyüklerimiz tarafından yapılmasını öneriyorum. Bu konuda kooperatif olarak gerekli ziyaretlerde bulunup, üzerimize düşen görevi yapacağımızı da belirtmek isterim" diye konuştu.



Güncelleme Tarihi: 21 Mart 2016, 15:33

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83