Yerli muz üreticisine iyi haber

Alanya Ziraat Odası Başkanı Turgut Musluoğlu ile birlikte Ankara'da bazı temaslarda bulunan Anamur Ziraat Odası Başkanı Ahmet Şeref Gümüş, "Yerli muz üreticilerimizin içi rahat olsun. Muz piyasası birkaç gün içinde normale dönecek" dedi.

Yerli muz üreticisine iyi haber

 Gümüş, Odada düzenlediği basın toplantısında, son günlerde muz ithalatında referans fiyatın delinmesi nedeniyle yerli muzda hızlı fiyat düşüşü yaşandığını söyledi.

banner111
Bu konuda hazırladıkları raporu yetkililere sunmak üzere Alanya Ziraat Odası Başkanı Turgut Musluoğlu, Gazipaşa Ziraat Odası Başkanı Yusuf Çelik, Erdemli Ziraat Odası Başkanı Rasim Şahin, Erdemli Ziraat Odası Meclis Başkanı Ahmet Çalışkaner ile Anamur Ziraat Odası Meclis Başkanı Adem Çevik ile Ankara'ya gittiklerini ifade eden Gümüş, şöyle konuştu:

"Ankara'da ilgili bakanlar, genel müdürler ve Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar ile görüşerek rapor sunduk. Bakanlarımız ve diğer yetkililere, bakanlığın belirlediği 9,5-10 dolarlık referans fiyatın bir mahkeme kararı örnek gösterilerek delindiğini ve 18 kiloluk muz kolisinin 5 dolardan ülkeye sokulduğunu, bu fiyata gümrük vergisi eklenmesine rağmen yerli muzdan daha ucuza piyasa sunulduğunu ilettik. Bu nedenle yerli muzun fiyatının hızlı şekilde düştüğünü ve üreticinin rekabet gücünü kaybettiğini anlattık."

Gümüş, ithal muzun denetimi daha fazla olan kırmızı hattan ülkeye girmesini ve gözetim uygulanmasını istediklerini dile getirdi.

Muz ithalatının büyük bölümünü karşılayan Ekvador ile ileriki günlerde yapılacak Serbest Ticaret Anlaşması müzakerelerinde muzun müzakere dışına çıkarılmasını talep ettiklerini vurgulayan Gümüş, "Yerli muz üreticisinin korunması için bazı talepleri ilettik. Yerli muz üreticilerimizin içi rahat olsun. Muz piyasası birkaç gün içinde normale dönecek." ifadelerini kullandı.

Güncelleme Tarihi: 15 Kasım 2016, 11:31

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83