Alanya Belediyesi Kasım ayı meclis toplantısı gerçekleştirildi

Alanya Belediyesi Kasım Ayı Meclis Toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda konuşan Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, “Uzaktan bakıldığı zaman pek çok şey söyleniyor, eleştirilere tenkitlere tabi ki açığız ama bugünün şartlarında en fazla üreten, çalışan belediyeyiz” dedi.

Alanya Belediyesi Kasım ayı meclis toplantısı gerçekleştirildi

Alanya Belediye Kasım Ayı Meclis Toplantısı Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel’in başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantı grup sözcülerinin konuşmaları ile başlarken, grup sözcüleri geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen avokado temalı Alanya Tropikal Meyve Festivali’nin çok renkli ve güzel geçtiğini belirterek ilki yapılan festivalin önümüzdeki yıllarda geleneksel hale getirilmesini ve her yıl yapılması temennisinde bulundular.

BAŞKAN YÜCEL TÜM ALANYA HALKINI SEMPOZYUMA DAVET ETTİ

Meclisin açılış konuşmasını gerçekleştiren Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, 17. Uluslararası Taş Heykel Sempozyumuna tüm Alanya halkını davet ederek, “Sanata değer veren ve kentin kültür sanat hayatına değer katan bir belediye olarak düzenlediğimiz 17. Uluslararası Alanya Taş Heykel Sempozyumu’muz 6 ülkeden 10 heykeltıraşın katılımıyla 1-30 Kasım tarihleri arasında belediye binamız arkasında gerçekleştirilecektir. Heykel sempozyumumuz bir ay boyunca ziyaretçilerin ve sanatseverlerin ziyaretine açık olacaktır. Tüm meclis üyelerimizi, Alanya halkını ve değerli sanatseverlerimizi heykel sempozyumuna davet ediyorum.” dedi.

AĞAOĞLU HACI MEHMET KONAĞI RESTORASYON ÖDÜLÜ ALDI

Alanya Belediyesi’nin aldığı restorasyon ödülünden bahseden Başkan Yücel, “Alanya Belediyesi olarak restorasyon çalışmalarımızla bir ödül daha almanın gururunu yaşıyoruz. Belediyemiz tarafından restorasyonu yapılan tarihi Ağaoğlu Hacı Mehmet Konağı, “Başarı Ödülü” ile taçlandırıldı. Ağaoğlu Hacı Mehmet Konağı, yangın ve çeşitli nedenlerden dolayı zarar görmüş ve kullanılamaz duruma gelmişti. Tekrar ayağa kaldırılarak kültürümüze kazandırdığımız Ağaoğlu Konağı restorasyon çalışması ile aldığımız bu ödül, bizleri hem mutlu etti hem de gururlandırdı. Aldığımız ödülün Alanya’mıza hayırlı uğurlu olmasını dilerim.” diye konuştu.

SIFIR ATIK MUTFAKTA BAŞLAR

banner111

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, yeni başlayacak olan ‘Sıfır Atık Mutfakta Başlar’ yarışması hakkında bilgilendirme yaparak, “Sıfır Atık Projesi ile ödül alan bir belediyeyiz ve bu konuda örnek çalışmalar yürütüyoruz. 15 Kasım’da “Sıfır Atık Mutfakta Başlar” adlı ödüllü sıfır atık yarışmasını başlatıyoruz. “Sıfır atık mutfakta başlar” yarışmamıza, vatandaşlarımız 1 ay boyunca hane halkının kullandığı ürünlerin geri dönüşüm malzemelerini toplayıp, belediyemize teslim ederek katılabileceklerdir. 1 ay sonunda en çok atık toplayan 222 yarışmacımız çeşitli hediyelerle ödüllendirileceklerdir.” dedi.

YAŞAR DOĞU CADDESİ’NDEKİ SORUN ÇÖZÜLÜYOR

Alanya Belediye Meclisi Kasım Ayı Toplantısında yaklaşık 30 yıldır bir türlü çözülemeyen Oba Mahallesi’ndeki Yaşar Doğu Caddesi ile ilgili resmi adımı attı. Mahkemenin verdiği karar sonrası yapılacak olan uygulamayı anlatan Başkan Yücel, “O bölgedeki herkes kamu alanını terk ediyor, bu şahıs terk etmiyor, parasını alıyor ve oradaki insanların iş yapmasını engelliyor yolu kapatıyor. Biz bütçe konusunda ve plan proje konusunda bir tek vatandaşımızı mağdur etmedik. Siyasi görüşü ne olursa olsun, ırkı cinsi ne olursa olsun kimseyi mağdur etmedik. Bizim mücadelemiz 50-60 Liraya yer alıp 10 kat gösterenler var bu gibi zihniyetlerin aramızdan çıkması için bunları yapmalıyız. Bunların önünde geçemezsek olmaz, bugün ben varım yarın başkası olacak. Belde belediyeler varken bu hatalar yapılmasaydı bu paraları ödüyor olmazdık. Biz hiçbir park alanını düşürmüyoruz. Biz geldiğimiz zamdan beri 4 katına parkları çıkardık. 166 tane park ve rekreasyon alanı yaptık. Adam parkı bize satıyor sonra tekrar park istiyor.” dedi. Gündem maddesi oy çokluğu ile kabul edildi.

ALANYA BELEDİYE PERSONELİNE MÜJDE

Toplantısının son bölümünde CHP’li Erkan Demirci söz alarak belediye çalışanlarının banka promosyonları ile ilgili bilgi istedi. Konuyla ilgili İnsan Kaynakları Müdürü Menderes Sivri söz alarak, “2700’ü aşkın personelimiz var. Mevcut bankamız herhangi bir artış öngörmedi. O yüzden bir komisyon oluşturduk ve bankalarla görüşüyoruz. Uygun teklifler var gelen tekliflere göre önümüzdeki süreçte güzel haberler vereceğiz.” dedi. Başkan Yücel’de Alanya Belediye personeline güzel haber vererek, “Henüz bir yıl var mevcut banka ile sözleşmemiz var ama tazminatı ödeyip başka banka ile anlaşacağız.” diye konuştu.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83