Alanya’da çocuklarından etkilenen Belçikalı kadın Müslüman oldu

Alanya’ya tatil yapmak üzere gelen Belçika vatandaşı Jelle Karen, Alanya Müftülüğü’nde düzenlenen törende kelime-i şehadet getirerek Müslüman oldu. Karen’e “Dünya” adı verildi.

Alanya’da çocuklarından etkilenen Belçikalı kadın Müslüman oldu

Kendisinden daha önce Müslüman olan üç çocuğunun yaşayışından etkilenerek İslam dinini araştıran ve Müslüman olmaya karar veren Jelle Karen için Alanya İlçe Müftülüğü’nde ihtida merasimi düzenlendi. Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan ihtida merasiminde Alanya Müftüsü İhsan İlhan tarafından İslam dininin temel esasları hakkında Jelle Karen’e özlü bilgiler verildi. Müftü İlhan konuşmasında şu ifadelere yer verdi:
“Biz Müslümanlar bütün peygamberlerin Allah tarafından gönderildiğini kabul ederiz. Hepsinin hak olduğuna inanırız. Son peygamber Hz. Muhammed Mustafa’dır. Peygamberimize Allah tarafından vahyedilen Kur’an-ı Kerim, son ilahi kitaptır. Onda bildirilenlerin bütününe şeksiz şüphesiz inanırız. Meleklerin, kaza ve kaderin, öldükten sonra dirilmenin ve hesabın yani ahiret gününün varlığını tasdik ederiz. İslâm’a girmek; Allah’a, Muhammed Mustafa’nın Allah’ın kulu, peygamberi olduğuna ve onun Allah katından getirdiklerinin tamamına inanmakla olur. Bizler bu inancı kelime-i şehadet ile dile getiririz. Şimdi sizin kelime-i şehadeti ikrarınıza ve Müslüman oluşunuza şahitlik edeceğiz.”
 

DÜNYA İSMİNİ ALDI

banner111

Müftü İlhan’ın konuşmasının ardından Jelle Karen, Kelime-i Şehadet getirerek Müslüman oldu. Müslüman olan Jelle Karen ‘Dünya’ ismini aldı. İhtida merasimi İlhan’ın yapmış olduğu dua ile tamamlandı. İlhan, Belçika vatandaşı Karen’e ihtida belgesi ile birlikte mealli Kur'an-ı Kerim ve Diyanet İşleri Başkanlığı yayınlarından çıkan çeşitli kitaplar takdim etti.

Güncelleme Tarihi: 09 Kasım 2022, 12:50

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83